Uşak Haberleri

Uşak’ta çanta içinde cesedi bulunan bebeğin anne ve babasına verilen ceza belli oldu

Uşak’ta ocak ayında, bir tarlanın kenarında çanta içinde ağzı bantlı şekilde bulunan bebek cesediyle ilgili davada, bebeğin babasına ağırlaştırılmış müebbet, annesine ise müebbet hapis cezası verildi.

Uşak’ın merkeze bağlı Fatih Mahallesi’nde 18 Ocak’ta boş bir tarlanın kenarında çanta içinde ağzı bantlı bir bebek cesedi bulunmuştu. Olayın ardından bebeğin annesi K.G. ve babası S.D. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Uşak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada anne ve baba, “kendini savunamayacak yakın akrabayı kasten öldürme” suçundan yargılandı.

İkisi de çok pişman olduğunu söyledi

Mahkemede baba S.D., savunmasında, “Sonuçların nereye gideceğini algılayamadım. Nasıl böyle bir durum ortaya çıktı bilmiyorum. Böyle bir eylemi gerçekleştirecek bir insan değilim. Çok pişmanım” ifadelerini kullandı. Anne K.G. ise savunmasında, “Benim böyle bir niyetim yoktu. Yeni doğum yapmıştım. Loğusa dönemindeydim. Hiç kimse yanımda yoktu. Çok yalnızdım. Erkek arkadaşımın baskısıyla böyle bir durum oluştu. Çok pişmanım” dedi.

Mahkeme heyeti, baba S.D’nin daha önce nitelikli dolandırıcılık suçundan sabıkasını dikkate alarak “kendini savunamayacak yakın akrabayı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına, anne K.G.’yi ise “kendini savunamayacak yakın akrabayı kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı.