İzmir HaberleriKültür Sanat

Sayra ve Çınar, çocukların yarınları olacak

30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki İzmir depreminde hayatını kaybeden ikiz kardeşler Sayra ve Çınar adına kurulan Sayra&Çınar Vakfı Cumhuriyet’imizin 100. Yılında 100 Çocuğun eğitimi için buluştu.

30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen büyük İzmir depreminde hayatını kaybeden ikiz kardeşler Sayra ve Çınar’ın anneleri Tülin Batmaz’ın başlattığı “İyilik İkizim” hareketi büyüyerek vakıf oldu. İkizlerin doğum günü olan 12 Şubat’tan bu yana vakıf olarak faaliyetlerini yürüten Sayra ve Çınar Vakfı ile ikizlerin yarım kalan hikâyeleri, başka çocukların yarınlarına dönüşüyor.

İclal Aydın “Emanetçi” gösterisi ile çocukların eğitimi için sahnede

Sayra & Çınar Vakfı, Cumhuriyet’imizin 100. Yılında 100 Çocuğun eğitimi için buluştu. Bu anlamlı gece de İclal Aydın son kez “Emanetçi” gösterisi ile 100 çocuğun eğitimi için sahne aldı. Sayra & Çınar Vakfı’nın ev sahipliğinde, gerçekleşen bu özel gecenin tüm geliri çocukların eğitim bursu için bağışlandı. Türkiye’nin hatta dünyanın her yerinden kampanyaya bağış bileti alarak da katkıda bulunan gönüllülerin sayısı da oldukça yüksekti. Gösteri öncesi, İclal Aydın’ın kitap alıntıları ile hazırlanan rengârenk yeni yıl materyalleri de gelen misafirler tarafından büyük ilgi gördü.

Sayra ve Çınar, Çocukların Yarınları olacak

Çocukların Yarınları için faaliyetlerini yürüten Vakıf Başkanı, Sayra ve Çınar’ın annesi Tülin Batmaz, “Sayra & Çınar Vakfı olarak verdiğimiz eğitim bursunun yanında öğrencilerimiz için birçok faaliyet gerçekleştiriyoruz. Örneğin, bugünkü etkinliğimizde eğitim bursu verdiğimiz öğrencilerimiz de geceye destek için buradaydı, buradaki duyguyu birlikte paylaştık, birlikte karşıladık sizleri… İşte bu birlik bizi güçlendiren ve ileriye taşıyan” diye konuştu.