Dünya

Elon Musk’tan çağrı: ‘Gelecek nesil için çocuk sahibi olun!’

ABD’li milyarder Elon Musk, İtalya’nın aşırı sağcı partisi İtalya’nın Kardeşleri’nin (FdI) siyaset festivali etkinliği “Atreju”ya katılarak, insanlara çocuk yapma çağrısında bulundu. Musk, konuşmasında çocuk sahibi olmanın medeniyetin devamı için önemli olduğunu vurgulayarak, “Eğer çocuklar olmazsa ‘gelecek nesil’ diye bir şey olmayacak. Bu, çok temel bir konu” ifadesini kullandı.

Musk, konuşmasını oğluyla birlikte yaparken, göçün demografik düşüşü çözemeyeceğini belirterek, “Tüm insanlara ve hükümet liderlerine tavsiyem; yeni bir nesil yaratmak için çocuk sahibi olduğunuzdan emin olun” dedi. İtalya’da düşük doğum oranlarına dikkat çeken Musk, “İtalya, yatırım yapmak için iyi bir yer ama daha çok çocuğunuz olmalı. Burası inanılmaz bir ülke ve İtalyanlar olağanüstü ama bir şirketin yatırım yapması gerekiyorsa, şirket şu soruyu sorar; yeterli sayıda insan çalışacak mı?” şeklinde konuştu.

Gençlere çevre vurgusu

Ayrıca, Musk çevre konularına da değinerek, sürdürülebilir bir dünyaya duyarlı olduklarını belirtti. Gençlerin çevreye duyarlı olmalarının önemine vurgu yaparken, çevreci gençlerin umutlu olmaları gerektiğini ifade etti. Ayrıca, özgür ifade hakkının demokrasinin temeli olduğunu savunan Musk, bazı reklam veren şirketlerin tepkisine rağmen ifade özgürlüğünden vazgeçmeyeceklerini söyledi.