Gündem

Yüksek Seçim Kurulu 32 ilin oy verme saatlerinde değişikliğe gitti

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart’ta düzenlenecek olan yerel seçimler öncesinde oy verme saatlerinde değişiklik yapma kararı aldı. Yapılan düzenlemede, 32 ilin oy verme saatleri değişti.

Yüksek Seçim Kurulu’nun Resmi Gazete’de yayımladığı karara göre; Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde oy verme başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak güncellendi.

Diğer illerde değişim yok

Kararda, bu illerdeki oy verme saatlerinin belirlenirken güneşin doğuş ve batış saatlerindeki farklılıkların dikkate alındığı ifade edildi. Diğer taraftan, söz konusu 32 il haricinde kalan diğer illerde oy verme saatleri ise 08.00-17.00 olarak açıklandı.

Yapılan bu düzenleme, seçim sürecinde adil bir ortamın sağlanması ve seçmenlerin eşit koşullarda oy kullanabilmesi amacını taşıyor. Oy verme saatlerinde yapılan bu değişiklik, seçim sürecinde şeffaflık ve düzenlilik ilkesini pekiştirmeyi hedefliyor. Bu kararın, seçim günü işleyişi üzerinde olumlu bir etki yaratması ve seçim sonuçlarının güvenilirliğini artırması beklenmektedir.