İzmir Haberleri

İzmir’de silahlı çete çökertildi: Suç örgütü lideri dahil 8 kişi tutuklandı

İzmir’de polisin koordineli operasyonu sonucunda, suç örgütü lideri Ahmet A. tarafından yönetilen ve silahla öldürmeye teşebbüs eden bir çete çökertildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Narlıdere İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ortak çalışması neticesinde, örgütün “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “Yönetmek”, “Üye olmak”, “Nitelikli yağma”, “Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma”, “Kasten yaralama” suçlarını işlediği belirlendi.

Alıkonulan mağdurlarla yakalandılar

Operasyon, 16 Aralık’ta gerçekleştirildi. Ahmet A. liderliğindeki suç örgütü, mağdurları ortak olma vaadiyle tuzağa düşürüp kaçırarak alıkoydukları ve silahla öldürmeye teşebbüs ettikleri olaylarla suçlanıyordu. Polis ekipleri, Narlıdere ilçesinde plakası kapalı bir araçla kaçan şüphelilere kovalamaca sonucu müdahale etti. Araç içinde alıkonulan mağdurlar da bulunuyordu. Polis, şahısları yakaladı ve araç içinde kullanılan silahları ele geçirdi. Soruşturmanın devamında, suç örgütüne üye olan diğer şüphelilerin bulunduğu iş yeri ve ikamet adreslerine de operasyon düzenlendi. Toplamda 9 şüpheli gözaltına alındı.

Örgüt lideri dahil 8 kişi tutuklandı

Operasyonlar sırasında yapılan aramalarda 4 tabanca, 66 fişek ve muhtelif sayıda uyuşturucu nitelikli hap ele geçirildi. Gözaltına alınan 9 şüpheliden 8’i, aralarında örgüt lideri Ahmet A.’nın da bulunduğu kişiler tutuklandı. Suç örgütü çökertilerek faaliyetlerine son verildi.