EkonomiGündem

Emekli maaşı alan tüm emekliler dikkat: 29 Aralık’ta para yatacak!

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Çalışmayan emekliye verilen 5 bin TL ikramiyenin tüm emeklileri kapsayacağı kararına varılmıştı. Buna göre, çalışan emekli de 5 bin TL ikramiyeden yararlanacak. Bu kararın ardından çalışan emekli vatandaşlar paralarının ne zaman hesaplara yatacağına dair tüm gelişmeleri yakından takip ediyor.

ÇALIŞAN EMEKLİYE 5 BİN TL İKRAMİYE NE ZAMAN YATACAK?

Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye için tarih belli oldu. Teklifin en geç 27 Aralık’a kadar yasalaşacağı tahmin ediliyor. Yasanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmasıyla birlikte çalışan emeklilere yönelik 5 bin liralık ikramiye ödemelerinin 29 Aralık’ta hesaplara aktarılması bekleniyor. İkramiye ödemelerinin hızla yapılabilmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın tüm çalışmaları tamamladığı da öğrenildi.

5 BİN TL EMEKLİ İKRAMİYESİ KİMLERE VERİLECEK?

Buna göre, 2023 Ekim ödeme döneminde gelir, aylık ödenen sigortalı ve hak sahiplerine bir defaya mahsus olmak üzere yapılan 5 bin lira tutarındaki ödemeden, gelir, aylık almaktayken çalışan veya faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin belirtilen işyerlerinde çalışan emekliler de yararlanacak.