Gündem

Bakanlıktan fahiş fiyat ve stokçuluk yapan işletmelere 24,3 milyon TL ceza

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen 309 işletmeye toplamda 24 milyon 345 bin 66 TL idari para cezası verdi.

Denetimler, Türkiye genelinde tarifeye aykırı ekmek satışı yapan işletmelerin yanı sıra sebze-meyve satışlarında fahiş fiyat artışı ve otomotiv piyasasında stokçuluk eylemi yapan işletmeleri de kapsadı.

Tarife dışında ekmek satan 283 işletme tespit edildi

Açıklamada, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’nun 22 Aralık 2023 tarihli toplantısında belirlenen fiyat tarifesinin üzerinde ekmek satışı yaptığı tespit edilen 283 işletmeye 9 milyon 374 bin 941 TL idari para cezası uygulandığı belirtildi.

Sebze meyve satıcılarına 8 milyon 282 bin lira ceza

Ayrıca, sebze ve meyve satışlarında fahiş fiyat artışı yaptığı belirlenen 24 hal içi tüccara 8 milyon 282 bin 225 TL, otomotiv piyasasında stokçuluk eylemi gerçekleştiren 2 işletmeye ise 6 milyon 687 bin 900 TL idari para cezası verildiği ifade edildi.

Bakanlık, bu cezaların, söz konusu eylemleri gerçekleştiren işletmelere karşı alınan bir tedbir olduğunu ve bu yönde yapılacak denetimlerin süreceğini vurguladı. İlgili işletmelerin eylemlerine karşı yürütülen idari süreçlerin titizlikle sürdürüleceği belirtilerek tüketicilerin haklarını koruma adına atılan adımların devam edeceği ifade edildi.