Gündem

Hastanelerde yer kalmadı! Yeni bir grip salgını türedi!

Hastaneler üst solunum yolu vakaları ile doldu taştı. Yeni bir virüs türü baş gösterdi. Acil servislerde yer kalmadı.

2019 yılından bu yana koronavirüs yeni türevleriyle her yıl ortaya çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda daha yeni bir virüstür ortaya çıktı. Bu virüs üst solunum yollarını etkiliyor. İşte yeni virüs ile ilgili tüm detaylar…

Grip salgını başladı

Kış dönemine girilmesi ile birlikte acılar grip vakalarıyla dolup taştı. Yurt genelinde etkili olan solunum yolu hastalığı üzerinde ciddi bir artış yaşandı. Hastalık belirtilerini kas ağrısı, burunda tıkanıklık, öksürük ve halsizlik ile birlikte gösteriyor. Bununla birlikte boğaz ağrısı şikayetiyle de vatandaşlar hastanelere başvuruyor. Günümüzde Covid-19 testinin sağlık kurumlarında yapılmaması sebeple doktorlar Covid-19 ve influenza virüsünü birbirinden ayıramıyor. Covid-19 testi artık sadece özel sağlık kurumlarında yapılabiliyor.

Yoğun bakımlar doldu

Uzmanlar yapmış olduğu açıklamalarda Corona virüsünün kendi haline bırakıldığını paylaştı. Konuyla ilgili açıklama yapan uzman Kırımlı, hastanelerdeki doktorların yoğun bakımlarda yer olmadığını paylaştığını vurguladı. Yoğun bakımlarındaki doluluk oranının artması sebebiyle bazı ameliyatların dahi gerçekleştiremediği ve bu durumun ölüm sayılarında artış gösterdiğini sözlerine ekledi.

Öğrenciler sürekli olarak rapor alıyor

Grip mevsimine girilmesi ile birlikte öğrenciler rapor almaya başladı. Grip mevsimi ile vakalarda artış görüldü. Zam beklentisiyle ilaçlar depolarda tutuluyordu. Bu da SGK’daki rapor sistemini çalışmayacak hale getirdi. Konuyla ilgili açıklamalar yapan uzman Kırımlı, devlet hastanesinde öğlen saatine kadar toplamda 50 hastaya baktığını ve nerede işte bu hastaların hepsinin üst solunum yolu enfeksiyonu sebeple hastaneye başvurduklarını belirtti.

Hastanelerde maske kuralına uyulmuyor

Hastaneler için geçerli olan maske takma zorunluluğuna uyumadığının altı çizildi. Konuyla ilgili açıklama yapan uzman doktor Kırımlı, hastanelerdeki havalandırma imkanının kısıtlı olduğunu ve bekleme alanlarının dar olduğunu belirtti. Özellikle de toplu alanlarda maske takılması gerektiğinin altını çizdi. Hastalıkların en sık olarak hastanede yayıldığını paylaştı. Konuyla ilgili vatandaşlar uyarıldı. Hastalık özellikle de çocuklarda görülüyor. Okullarda bulaşma ihtimali yüksek olan grip virüsü ile ilgili önlemlerin alınması konusunda uyarılar paylaşıldı.