Ekonomi

Kredi kartında yeni döneme giriliyor! Kredi kartı taksitleri kaldırılacak mı?

Kredi kartı kullanan vatandaşlara yeni yıl öncesinde bir uyarı yapıldı. Vatandaşlar yakından ilgilendiren bu açıklama Tüketiciler Derneği’nden geldi. Kredi kartı ile ilgili yeni bir düzenleme yapılacak.

Geçtiğimiz günlerde gündemde kredi kartındaki taksitlerin kaldırılacağı iddiaları bulunuyordu. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Levent Küçük para puan konusuna da değindi. İşte başlık ile ilgili tüm detaylar…

Kredi kartında yeni dönem

Kredi kartı kullanımı ile ilgili yılın son günlerinde gündemde önemli bir başlık bulunuyordu. 2024 yılına sayılı günler kala yeni yılda pek çok yeni düzenleme hayata geçirilecek. Yeni yılda kredi kartı taksitleri ile ilgili bir uygulamanın yapılacağı iddia edilmişti. Vatandaşlar bu soruya yanıt arıyordu. Konuyla ilgili cevap tüketiciler derneği Genel başkanı olarak bilinen Levent Küçük’ten geldi. Levent Küçük o haberi yalanladı. Bununla birlikte küçük para puanların kullanımı ile ilgili de hatırlatmalar paylaştı.

Para puanların süresine dikkat

Kredi kartı kullanan vatandaşlar için bir uyarı yapıldı. Kartlarda alışveriş yapıldığında biriken para puanların yıl sonunda sıfırlandığı hatırlatıldı. Pek çok bankaya sonunda bu kartlarda biriken para puanları sıfırlıyor. Konuyla ilgili vatandaşların son hafta içerisinde bu para puanları değerlendirmesi gerektiği paylaşıldı. Para puanlar normal alışveriş yaptığında birikip akaryakıtta pek çok firmada geçerli sayılıyor. Fakat bu para puanların kullanımı için belirli bir süre bulunuyor. Belirli süre içerisinde kullanılmayan para puanların büyük bir kısmı yıl sonunda yeni yıla devredilmiyor.

Düzenleme yapılması bekleniyor

Türk Hava Yolları başta olmak üzere pek çok firma ve banka gibi para puanlar ile ilgili tüketicileri bilgilendiren mesaj ya da mail göndermelerinin önemli olduğu paylaşıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Levent Küçük, sektörde bulunan tüm banka ve firmaların bu konuyla ilgili bir düzenleme yapması gerektiğini vurguladı. Küçük, yaptığı açıklamalara para puan kullanılması alanında düzenleme yapılmasının çok iyi olacağı ve bu alanda herhangi bir düzenlemenin şu anda yapılmadığını vurguladı. Levent Küçük, para puanlarının günlük hayatın önemli bir parçası olduğunu ve kullanım süresi hakkında müşteri bilgilendirmesine yeni bir yönetmeliğe ihtiyacı olduğunu söyledi.