Gündem

Torba Yasa görüşmelerine başlandı! Asgari ücret ve emekliye 5 bin TL ödemeleri masaya yatırılan konular hakkında!

TBMM’de görüşülmeye başlanan Torba Yasa Kanununda yer alan çalışan emekliye 5 bin TL’lik ödeme masaya yatırılan konular arasında. Bununla beraber görüşmeler öncesinde gazetecilerin sorularına cevap veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücret hakkında konuştu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gazetecilerin kendisine yönelttiği soruları yanıtladı. Asgari ücret hakkında detaylar veren Bakan Işıkhan asgari cüretin bu hafta açıklanmasını bekliyoruz dedi.

Asgari ücret bu hafta açıklanacak mı?

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gazetecilerin kendisine yönelttiği soruları yanıtlayan Bakan Işıkhan;

“Asgari ücrette 3üncü toplantı ne zaman olacak” sorusu üzerine Bakan Işıkhan, “Toplantı için henüz karar almış değiliz. Ekipler çalışıyor. Teknik bir analiz söz konusu. O analizler bittikten sonra 3 temsilcimiz var biliyorsunuz; hem kamu hem özel hem de işveren temsilcilerimizin katıldığı. İnşallah bu hafta içinde açıklamayı arzu ediyoruz” dedi.

Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye!

Yapılan açıklamalarda TBMM’de görüşmelerin devam ettiği belirtilirkençalışan emekliye verilecek olan 5 bin TL’lik ikramiye hakkında;

“245 milyar dolar ihracatımızı 2028 yılında 400 milyar dolara çıkaracağız. 1,5 trilyon dolar olan millî gelir büyüklüğüne ulaşacağız. Kişi başı milli geliri 16 bin dolara çıkaracağız. Enflasyonu kademeli olarak tek haneye düşüreceğiz. Çiftçilerimize yeni istihdam alanları oluşturacağız. Aile ve Gençlik fonuyla gençlerimizin, kadınların yanında olmaya devam edeceğiz. Esnafımızın 9000 bin olan prim gün sayılarını emeklilikte 7200e düşüreceğiz.

Ve tüm bunları yine Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, kabinemiz, güçlü bir ekonomi yönetimimizle ve Cumhur İttifakıyla hep beraber gerçekleştireceğiz, sorunlarımızı gidereceğiz, vatandaşımıza müreffeh bir yaşam alanı sağlayacak adımlarımızı atacağız. Çalışanlarımızın, emekçilerimizin, emeklilerimizin yanında olmaya yine devam edeceğiz. Bugün görüşeceğimiz kanunla beraber 10 milyon 429 bin emeklimize 5 bin lira ödemeleri gerçekleşmişti.

Yaklaşık 5 milyon emeklimize, çalışan emeklimize de yine 5 bin lira ödeme yapılması öngörülmekte. Bunu da kanunlaştırıp yine en kısa zamanda emeklilerimizin hesabına yatıracağız birkaç gün içerisinde, esnaf, BAĞ-KUR emeklileri başta olmak üzere çalışan emeklilerimiz bu anlamda kapsama dâhil edilecek. İşçinin, çiftçinin, emeklinin, memurun alım gücünü artıracak çalışmaları yine sürdüreceğiz, enflasyona ezdirmemek üzere çalışmalarımızı başarıyla tamamlayacağız” değerlendirmesinde bulunuldu.