İzmir Haberleri

İzmir’de hava kirliliği alarmı: Üç ilçesinde sınır değeri aşıldı

İzmir’de soğuk hava koşullarının etkisini artırmasıyla birlikte özellikle kent merkezinde kullanılan sobaların neden olduğu dumanlar, hava kirliliğini artırarak yaşamı olumsuz etkiliyor.

Son günlerde İzmir’de artan hava kirliliği, özellikle kent merkezindeki bazı semtlerde kullanılan sobaların bacalardan yükselen dumanlarının etkisiyle sağlığı tehdit ediyor. Nüfus ve araç sayısındaki artışın yanı sıra kış mevsiminde kullanılan katı yakıtların dumanı, uzmanlara göre kalp rahatsızlıklarında artışa neden oluyor.

Kent merkezinde bulunan bazı semtlerde kullanılan sobaların bacalarından yükselen duman hem hava kirliliğine neden oluyor hem de çevreye duman kokusu yayılıyor. Bu durum, kent genelinde gözle görülür bir hava kirliliği oluşmasına neden olmuştur.

Konak hassas seviyede

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi İzleme İstasyonu’ndan alınan bilgilere göre, özellikle Konak ilçesinde hava kalitesi ‘hassas’ seviyede ölçülürken, Bayraklı, Balçova, Bornova, Gaziemir, Karşıyaka ve Karabağlar’da ise ‘orta’ seviyede ölçülmüştür.

Yoğun sis uyarısı

Ayrıca, İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Birimleri WhatsApp Kanalı aracılığıyla yapılan uyarıda, gece ve sabah saatlerinde 3 günlük periyotta sis beklendiği, görüş mesafesinde azalma, kara ulaşımında aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtilmiştir. Ayrıca, belirli kavşaklarda ve güzergahlarda sis oluştuğu ve görüş mesafesinin düştüğü bilgisi paylaşılmıştır. Bu nedenle, trafikte bulunan vatandaşlardan dikkatli olmaları istenmiştir.