Gündem

Mansur Yavaş: “Suudi Büyükelçilik sokağını Atatürk posterleriyle dolduruyoruz”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Suudi Arabistan’da Süper Kupa maçında yaşanan Atatürk posteri krizine bir tepki olarak, başkentte bulunan Suudi Arabistan Büyükelçiliği’nin sokağını Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile donattıklarını duyurdu.

Suudi Arabistan’ın maç öncesinde Atatürk tişörtüne ve 100. yıl kareografisine izin vermemesi üzerine Fenerbahçe ve Galatasaray, maça çıkmama kararı almıştı.

Mansur Yavaş, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Suudi Arabistan Büyükelçiliğinin bulunduğu sokağı Bayrağımız ve Atatürk posterleriyle donatıyoruz. Ne mutlu Türk’üm diyene” ifadelerini kullanarak, olaya dikkat çekti. Bu eylem, Suudi Arabistan’ın Atatürk ve Türk sembollerine karşı uyguladığı kısıtlamalara karşı bir tepki olarak öne çıktı.

Beşiktaş Belediyesi sokağın ismini değiştiriyor

Öte yandan, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da bir başka tepki eylemi gerçekleştirdi. Akpolat, Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’nun bulunduğu sokağa, “Çöl Kaplanı” olarak bilinen ve Medine’yi ele geçirmek isteyen İngilizlere karşı savaşan Fahreddin Paşa’nın isminin verileceğini ve sokakta Atatürk’ün görsellerinin yer alacağını açıkladı. Bu kararlar, Türk spor camiasının ve siyasetin, Suudi Arabistan’ın uygulamalarına karşı birlikte verdiği bir tepki olarak değerlendirildi.