Ekonomi

Troy kartın cirosu yükseliyor! Halkbank Genel Müdürü konuştu!

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan AA muhabirine yaptığı açıklamalarda Troy kartın kredi kartı cirosunda yükseldiğini belirterek bu kapsamdaki çalışmalara daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirtti.

AA muhabirine  “Bankacılık Söyleşileri” kapsamında açıklamalarda bulunan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan Troy kart cirosunun yükselmeye başladığını dile getirdi. Açıklamalarında; Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “TROY’un kullanım alanının ve yaygınlığının artırılması gerektiğini düşünüyoruz. Bugün itibarıyla toplam kredi kartı ciromuz içerisindeki TROY ödeme sisteminden geçen ciro oranı yüzde 13 seviyesine ulaştı.” ifadelerini kullanan Arslan Troy ödeme sistemindeki cironun yükselişine dikkat çekti. İşte detaylar…

OVP ile ekonomik kriz kontrol altına alınıyor!

Yaptığı açıklamalarda OVP doğrultusunda üretime, yüksek katma değerli yatırımlara, ihracata, istihdama ve kalkınmaya odaklanan ekonomi modelinin kısa sürede olumlu sonuçlar vermeye başladığını dile getiren Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, Halkbank’ın da bu minvalde çalışmalarına devam ettiğini ve firmaları desteklediğini duyurdu.

Alınan önlemler ve uygulanan ekonomik politikalar sayesinde 2024’ün ikinci yarısından sonra iyileşmenin görüleceğini belirten Arslan; “Buna paralel olarak ülkemizin CDS seviyesi, seçim öncesindeki 720 baz puan seviyelerinden hızlı bir düşüş eğilimine girerek 283 baz puan seviyelerine kadar gerilemiştir. Bu gelişmeler sonrasında KKM’den çıkışın 2024’te de devam edeceğini öngörüyoruz. Ağustos ayında 3,4 trilyon lirayla zirveyi bulan KKM stokunun aralık itibarıyla 2,7 trilyona düşmüş olması önemlidir. Ekonomi yönetimimizin açıkladığı veriler de bu değerlendirmelerimizi destekler niteliktedir.”  ifadelerini kullandı.

Tory kartın önemine dikkat çekti!

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan açıklamalarında Troy kartın kullanımdaki yükselişe dikkat çekerek; “Çocuk bankacılığı uygulamamız ile 18 yaşını doldurmamış çocuklarımız için ilk kez bankacılıkla tanışacakları, finansal okuryazarlığı öğrenecekleri, tasarruf bilincini aşılayan, eğitici ve eğlenceli bir uygulamayı hayata geçirdik. 2023’ün son çeyreği itibarıyla aktif dijital müşteri sayımız 6,3 milyona, mobil uygulamalardan yararlanan kullanıcı sayımız ise 6,1 milyon kişiye ulaşmıştır. Bununla birlikte yerli ödeme sistemimiz TROY’un kullanım alanının ve yaygınlığının artırılması gerektiğini düşünüyoruz. Bugün itibarıyla toplam kredi kartı ciromuz içerisindeki TROY ödeme sisteminden geçen ciro oranı yüzde 13 seviyesine ulaştı. Halkbank olarak kartın kullanımı ve yaygınlaştırılması için çalışmalar yapmaktayız.” ifadelerini kullandı ve Tory kart kullanımının daha da yaygınlaştırılması gerektiğini savunduklarını belirtti.