Gündem

İletişim Başkanlığı uyardı! Dolandırıcılara itibar etmeyin!

İletişim Başkanlığı, sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bina fotoğrafı altına yazılı kredi kartı aidat iadelerinin başladığına dair haberi yalanladı. Konuyla ilgili vatandaşların araştırmaları devam ediyor.

Sosyal medyadan paylaşılmış olan İletişim Başkanlığı ile ilgili iddiaların doğru olmadığını paylaşıldı. Yapılan açıklamalarda kamu logolarını kullanarak yürütülen dolandırıcılık faaliyetleri ile ilgili dikkat edilmesi konusunda uyarı yapıldı. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

Dolandırıcılar İletişim Başkanlığının logosunu kullandı

İletişim Başkanlığı sosyal medya hesapları üzerinden bir durum paylaştı. Yapılan duyuruda geçtiğimiz dönemde gündeme gelen bir haber yalanlandı. Yapılan haberde meclis kararıyla birlikte kredi kart aidat iadelerinin başlandığını ve tüm vatandaşların bulan yararlanabileceği paylaşılmıştı. Bu iddianın doğru olmadığı paylaşıldı. İletişim Başkanlığı yaptığı açıklamada kamu kurum ve kuruluşlarının logo ve isimlerinin kullanılarak yürütülen dolandırıcılık faaliyetlerine itibar edilmemesi gerektiğini paylaştı. Yapılan duyuru ile birlikte iddianın asılsız olduğu ortaya çıktı.

İddialar yalanlandı

Son dönemde dolandırıcıların yeni hamleleri arasında olan kurumların logo ve görsellerinin paylaşılarak yapılan dolandırıcılıklar bakanlığın dikkatini çekti. Dolandırıcılar yeni yöntem olarak bakanlığın binasının bulunduğu görselin altına asılsız iddialar yazılarak vatandaşları dolandırıyor. İletişim bakanlığı konuyla ilgili sosyal medyadan bir uyarı paylaştı. Yapılan açıklamada sosyal medya hesaplarından cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı binasının kullanılarak paylaşıldı meclis kararı ile birlikte kredi kart aidat iadelerin başlanmış oldu duyurusu yalanlandı.

Bakanlık tüm vatandaşların bundan yararlanabilir iddiasının doğru olmadığını ve böyle bir haberin mevcut bulunmadığını dile getirdi. Bakanlık bu paylaşımların dolandırıcılık amaçlı olduğunu ve bu paylaşımlarda yer alan linkler üzerine tıklanmaması gerektiğini vurguladı. Linkler açıklanması halinde vatandaşların kredi kartı bilgileri ele geçiriliyor. Paylaşım yapılan hesaplar ve link verilen internet siteleri ile ilgili yasal süreçler başlatıldı. Kamu kurumlarına ve kuruluşlarına ait logoların kullanılarak yürütülen dolandırıcılık faaliyetlerine dikkat edilmesi konusunda vatandaşlar uyarıldı. Resmi kurum açıklamaları harici herhangi bir açıklama veya iddiaya inanılmaması gerektiği vurgulandı.

Yasal süreç devam ediyor

Bakanlık ve Cumhurbaşkanı’nın adını kullanarak vatandaşları dolandırmaya çalışan yeni dolandırıcılık örgütleri ile ilgili soruşturma başlatıldı. Bakanlık konuyla ilgili vatandaşları uyarıp yalan haberlere itibar edilmemesi gerektiğini dile getirdi.