İzmir Haberleri

İzmir’de metroda yürüyen merdiven kazası: Çok sayıda yaralı var

İzmir’in Konak ilçesinde bulunan Üçyol Metro İstasyonu’nda meydana gelen bir olayda, yürüyen merdiven arızası nedeniyle oluşan kazada 5 kişi hafif şekilde yaralandı.

Saat 17.00 sularında gerçekleşen olayda, yürüyen merdivenin beklenmedik bir şekilde ters yöne gitmesi sonucu vatandaşlar dengelerini kaybederek yere düştü

İstasyona gelen itfaiye, polis ve sağlık ekipleri olaya müdahale etti. Yapılan incelemede, yaralanan 5 kişinin durumlarının hafif olduğu belirlendi.

Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama

İzmir Büyükşehir Belediyesi, konuyla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Üçyol Metro İstasyonu’nda yürüyen merdivenin basamaklarının kayması nedeniyle 5 vatandaşımız yaralanmıştır. Durumlarının hafif olması tek tesellimizdir. Sağlık durumları ile yakından ilgileniyor, kendilerine acil şifalar diliyoruz. Olaya ilişkin teknik soruşturma başlatılmıştır” denildi. Ayrıca, yaralanan vatandaşlardan dördünün ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildiği belirtilerek, “Beş yaralıdan dördü ayakta tedavilerinin ardından taburcu edildi. Kafa yaralanması nedeniyle halen hastanede olan bir vatandaşımızın ise tomografisinde olumsuz bir durumla kaşılaşılmadı. Hepsine acil şifa diliyoruz. Kamuoyunun bilgisine arz ederiz” açıklaması yapıldı. Yaşanan olayın detaylı teknik incelemeye tabi tutulacağı vurgulandı.