Hava Durumu

Kıyı Ege dikkat: ‘Çok sert bir kutup soğuğu’ yolda!

Yılbaşı gecesi beklenen kar yağışı gerçekleşmese de Türkiye’nin yeni yılın ilk gününde aşırı soğuklarla karşılaşabileceği bir uyarı yapıldı. Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, ocak ayının ortalarına doğru Türkiye’nin çok sert bir kutup soğuğuyla karşılaşabileceği belirtildi. Ayrıca, bugün gece saatlerine dikkat çekilerek yağış uyarısında bulunuldu.

Türkiye, 2024’e nispeten ılıman bir hava ile girdi. Ancak, beklenen kar yağışı gerçekleşmese de, ocak ayının ikinci haftasında Türkiye’nin dondurucu soğuklarla karşılaşabileceği uyarısı yapıldı. Sosyal medyada paylaşılan hava durumu değerlendirmelerine göre, ülkede çok sert bir kutup soğuğu bekleniyor ve bu durum kar yağışını beraberinde getirebilir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, bugün Antalya’da yağış öngörülüyor.

Ocak ayının ikinci haftasına doğru Türkiye’ye çok sert bir kutup soğuğu inebileceği ve çetin kış koşullarının bu tarihlerde başlama ihtimalinin güçlendiği ifade edildi. Ayrıca, İstanbul’da son 23 yılın en ılık yılbaşı yaşandığı bilgisi de paylaşıldı.

İzmir bu hafta yağmurlu

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, ülkemizin iç ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Marmara’nın batısı, Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Konya, Kırşehir ve Mersin’in batı ilçelerinde aralıklı sağanak yağış bekleniyor. Yağışların gece saatlerinden sonra Antalya’nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis olabileceği belirtiliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmese de, ülkede genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi öngörülüyor. Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen de hava durumu ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, yarın salı günü yağışların Marmara ve İç Anadolu, Batı Karadeniz’i de kapsayacak şekilde genişleyeceğini ifade etti. İstanbul’da parçalı bulutlu bir gün yaşanırken, İzmir’de yağmurlu, Antalya’da gece doğusunda kuvvetli yağışlı bir hava bekleniyor.