EkonomiGündem

MTV ödemesi yapanlar dikkat: Ücretsiz olacak!

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemesi yapacak araç sahiplerine duyuru yapıldı. Ziraat Bankası, MTV kampanyası başlattığını duyurdu. Bugünden itibaren geçerli olan MTV kampanyası 5 Şubat tarihine kadar devam edecek. Kampanya kapsamında vatandaşlar ücretsiz yapabilecek.

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) yüzde 50’nin üzerinde zamlanırken, araç sahipleri de nasıl ödeyeceğini düşünmeye başladı. Ziraat Bankası MTV kampanyası için duyuruda bulundu. Buna göre, MTV ödemesine ücretsiz 4 taksit yapılabilecek. Yapılan kampanya açıklamasında, Bankkart ve Bankkart Başak kartınızın kredi kartı özelliği ile yapılacak taksitli MTV ödemelerde işlemler 4 taksite bölünecek.

ZİRAAT BANKASI MTV KAMPANYASI KOŞULLARI;

Kampanya 1 Ocak – 5 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılacak işlemler için geçerli olacaktır. Bu tarihler arasında Ziraat Mobil, İnternet Şubemiz, ATM’lerimiz, www.gib.gov.tr (https://ivd.gib.gov.tr, https://intvrg.gib.gov.tr) kanalları üzerinden Bankkart ve Bankkart Başak kartınızın kredi kartı özelliği ile yapacağınız taksitli MTV ödemelerinizde işlemler 4 taksite bölünecektir.

Asıl kartlar, bu kartlara bağlı ek kartlar ve sanal kartlar ile yapılan Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeleri kampanya kapsamına dahil edilecektir.

Bankkart’ın banka kartı özelliği, Bankkart Ücretsiz ve Bankkart Business ürünleri ile yapılan ödemeler kampanya kapsamına dahil edilmeyecektir.

Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne ilişkin detaylı bilgiye https://www.gib.gov.tr/gibmevzuat adresinden ulaşabilirsiniz.