Gündem

Tunceli’de deprem meydana geldi! Deprem değerlendirmeleri paylaşıldı!

Yapılan son dakika haberleri ile birlikte AFAD Tunceli’de 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem uzmanları yaşanan depremi değerlendirdi.

Son dakika haberi ile birlikte Tunceli’de yeni bir deprem meydana geldiği duyuruldu. Tunceli’nin Pülümür ilçesinde meydana gelen depremin büyüklüğü 4.2 şeklinde açıklandı. İşte depremle ilgili Naci Görür’ün uyarıları…

AFAD paylaştı

Afet saat 16.28 itibarıyla Tunceli’nin Pülümür ilçesi içerisinde 4.2 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Deprem ile ilgili detaylar paylaşıldı. Yerin 8.7 km derinliğinde yaşanan deprem bir şehir merkezi ve çevre ilçelerden hissederdi. Deprem ile ilgili paylaşılan bilgiler arasında şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumun yaşanmadı bilgisi paylaşıldı.

4.2 büyüklüğünde deprem

Yılın ilk gününde deprem ile uyanan Tunceli’nin Pülümür ilçesindeki vatandaşlar depremle ilgili değerlendirmelerini paylaştı. Vatandaşlar yalnızca şehir merkezinden değil çevre ilçelerden de depremin hissedildiğini belirtti. Deprem açıklanan verilere göre 8.7 km derinlikte gerçekleşmiş olup saat 10:00 6.28 civarı ile gerçekleşti. Depremin büyüklüğü ise Anadolu ajansı tarafından 4.2 büyüklüğünde olduğu paylaşıldı.

Vali açıkladı

Bugün itibari ile Tunceli’nin Pülümür ilçesinde yaşanan deprem sonrası Tunceli Valisi olarak bilinen Bülent Tekbıyıkoğlu sosyal medya platformları üzerinden açıklama yaptı. Vali, saat 10:00 6.28 sıralarında Tunceli’deki Pülümür merkezli 4.2 şiddet üzerinde gerçekleşen deprem ile ilgili ihbar hatlarından herhangi bir olumsuz durumun bilgisinin paylaşılmadığını dile getirdi. Vali bölgedeki tarama faaliyetlerinin halen devam ettiğini duyurup sözlerini tüm Tunceli halkına geçmiş olsun dileklerini ileterek bitirdi.

Diğer bir yandan Pülümür Kaymakamlığı da bir açıklama yaptı. Aynı şekilde kaymakamlık da deprem sebeple ilçe içerisinde bir olumsuz durumun yaşanmadığını dile getirdi.

Naci Görür önceden uyarmıştı

Tunceli depremi ile ilgili geçmiş dönemde değerlendirmeler yapan uzman Naci Görür uyarılarını yeniden dile getirdi.

Naci Görür geçen aylarda konuk olmuş olabileceğini yayında ilk defa açıklıyorum diyerek Tunceli ile dikkat çeken bilgiler paylaşmıştı. Erzincan-Karlıova arasında bir fay hattının bulunduğunu ve bu fay hattının 7.4 büyüklüğüne kadar bir deprem üretebileceğini belirten Naci Görür Tunceli’nin tehdit altında olduğunu dile getirmişti.

Naci Görür deprem sonrası yapmış olduğu değerlendirmelerde ilk kez açıklıyorum direk Tunceli’nin tehdit altında olduğunu paylaşmıştı. Naci görür açıklamalarında Tunceli‘den kimsenin bahsetmediğini fakat Tunceli’nin büyük bir tehdit altında olduğunu buranın Erzincan-Karlıova arası yedi sıfır üzerinde bulunduğunu dile getirmişti. Görür, bu bölgede en son 1790 yıllarında bir deprem üretmiş olduğunu ve 250 senede bir deprem üretme periyoduna sahip olduğunu paylaşmıştı. Yapılan hesaplamalar sonucu 1794’ü 250 eklendiğinde yaklaşık olarak günümüz tarihini ulaşıldığını bu sebeple bu bölgenin tehlikeli olduğunu vurgulamıştı.