Hava Durumu

Beklenen kar için tarih verildi! Ocak ayının 10’unda başlıyor!

İstanbul için beklenen kar yağışının tarihi verildi. Yıl başına kadar mevsim normallerinin üstünde seyreden sıcaklıklar bir hafta içerisinde ciddi oranda düşecek. Ve Ocak ayının 10-11’i arasında kar yağışı olabilir.

İstanbul için aylardır beklenen haber verildi. İstanbul’un kar yağışı için Ocak ayında sıcaklıkların düşeceğini belirten uzman CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen,  Hava sıcaklıkları ortalamanın üstündeydi. Yağış azlığı da düşündürücü. 10-11 Ocak gibi soğuk hava dalgası geliyor. İstanbul’da da kar yağışı yapacak. Henüz 10 gün var. Bu olasılık artabilir.  İfadeleri ile İstanbul için Ocak ayının 10-11 tarihlerinde kar yağışının etkili olabileceğine dikkat çekti. İşte detaylar…

Kar geliyor!

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen,  İstanbul için beklenen kar müjdesinin tarihini verdi. Açıklamalarında Ocak ayının 10 ve 11’i gibi sıcaklıkların iyiden iyiye düşeceğini dile getiren uzman “Bu sistem öyle bir kış yapar ki o sıcak havaları unutabiliriz. 2 sene önceki gibi bir kar yağışı da olabilir.” dedi.

Bununla beraber açıklamalarının devamında bu durumun küresel ısınma ile alakasının olmadığını dile getirirken Küresel ısınma ile ilgisi yok. 2 sene önceki gibi bir kar yağışı da olabilir. Şiddetini ve miktarını ilerleyen günlerde bildireceğiz. 3-4 gün sürecek soğuk hava dalgası olacak. İstanbul’da ne kadar olur bakacağız. İfadelerini kullandı. Ayrıca sıcaklıkların düşüşüne dikkat çekerek; Sıcaklıkların 5-6 dereceye kadar düşebileceği soğuk hava geliyor. Sistemler değişmezse bu sistemin İstanbul’da kar yapacağını tahmin ediyorum. Dedi.

Kış geç geldi!

Prof. Dr. Orhan Şen, değerlendirmelerinde; ‘’Kış geç geldi, uzun sürecek demek zor bir ihtimal. Kış kışlığını yapacak. Aylar önceden bunu bildirmiştik. Ocak, şubat aylarında kış yaşanacak. 2023’ün en sıcak yıl olması ile ilgisi yok. Öyle bir kış yapar ki o sıcak havaları unutabiliriz. Tahminime göre ayın 10’u akşamı gibi başlayıp perşembe cuma gibi İstanbul’da etkili olur. Önümüzdeki hafta sonu devam edecek gibi. Sonra Anadolu’ya kayacak bu sistem.”İstanbul’da ısı adası etkisi her zaman geçerli. Bu kadar insanın yaşadığı şehirde sıcaklık çevresindeki şehirlere göre 3-4 derece fazla oluyor. Bunu bertaraf edecek bir sistem geliyor. Bunun dışında Trakya sıfır derecede olacak. Isı adası sistemi kar yağışını engelliyor büyük şehirlerde. Bu seferkinde olacak gibi görünüyor.  İfadelerini kullandı!