Genel

Sahibinden.com erişim sorunu: Şirketten resmi açıklama geldi

Sabah saatlerinden itibaren erişim sorunu yaşanan sahibinden.com ilan sitesine ilişkin resmi açıklama geldi. Sitenin erişim sorunuyla alakalı çeşitli iddialar ortaya atılıyor.

3 Ocak sabah saatlerinden itibaren kullanıcılarına erişim sorunu yaşatan sahibinden.com ilan sitesi, yaşanılan soruna ilişkin açıklama yaptı.

“Alan Adı Sağlayıcısıyla Sorun Yaşıyoruz”

Sahibinden.com, yaşadığı teknik sorun nedeniyle alan adı sağlayıcısı ile ilgili sıkıntılar yaşandığını belirtti. Şirket, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Alan adı hizmeti sağlayan firmayla yaşadığımız teknik bir sorun nedeniyle platformumuza şu anda erişim sağlanamamaktadır. Sorunun en kısa sürede giderilmesi için ilgili firmanın çalışmaları devam etmekte olup, konu çözüldüğünde yeniden bilgilendirme yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Sosyal Medyada Çeşitli İddialar: “Domain Süresini Uzatmayı Unuttu mu?”

Sahibinden.com’un çökmesi üzerine sosyal medyada çeşitli iddialar ortaya atıldı. En dikkat çekici olan iddia ise şirketin domain süresini uzatmayı unuttuğu oldu. İddiaya göre, bu nedenle ödeme gecikti ve alan adı, Florida’dan bir network şirketi olan Network Solutions LLC tarafından 2025 yılına kadar satın alındı.
Ancak, alan adının kayıt bilgilerine bakıldığında, en son 2 Ocak tarihinde işlem yapıldığı ve alan adı süresinin 30 Aralık 2025 tarihine uzatıldığı görüldü. Ayrıca, sahibinden.com’un alan adı kayıt şirketinin Network Solutions LLC olduğu belirlendi.
Henüz konuyla ilgili başka bir açıklama yapılmazken, eğer sorun alan adının zamanında uzatılmamasından kaynaklanıyorsa, kısa süre içinde çözülmesi bekleniyor.