Ekonomi

Konut sektöründe yeni projelerle yola devam!

İş GYO yıllardır sürdürdüğü konut projelerine yenilerini ekleyerek büyümeye devam ederken yeni konut projeleri ile binlerce insanı ev sahibi yapmaya devam ediyor.

İş GYO’ nun Genel Müdürü tarafından yapılan son açıklamalarda konut sektörünün geçmişten bu yana en güvenilir yatırım sektörleri arasında yer aldığına vurgu yapıldı. Bununla beraber güvenilir konut yatırımı için yeni projelerle devam ettiklerini belirten İş GYO firması 2024 yılında da Türkiye’nin lokomotif sektörü olmaya devam edeceklerini belirtti. İşte tüm detaylar…

Türkiye ekonomisinde lokomotif sektör!

Türkiye ekonomisi için 2024 yılında da yeni projeleri kapsamında lokomotif sektör olmaya devam edeceğini belirten İş GYO Genel Müdürü Barlas Ülkü; ‘Gayrimenkul sektörü 2024 yılında da önemini ve Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olma misyonunu sürdürecektir. İş GYO olarak bizler de her zaman sürdürülebilir büyüme ve kârlılık ilkesiyle paydaşlarımız için yarattığımız değeri sürekli kılma misyonumuz doğrultusunda proje geliştirme çalışmalarımıza aktif bir şekilde devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde ana odağımız konut projelerimiz olacak.

Geliştirmeyi planladığımız büyük projelerin satış ve inşaat seviyesi anlamında belli bir aşamaya gelmesi ise 2025 yılını bulacak. Mevcut ofis portföyümüzün de getirisini artırırken, İstanbul Finans Merkezi projemiz başta olmak üzere projelerimizin tam doluluğa ulaşmasını hedefliyoruz’ İfadeleri ile 2024 yılında daha büyük ve daha gelişmiş projelerle devam edeceklerini belirtti.

Devam eden 2 proje başlanılacak 2 proje!

Hali hazırda İş GYO’nun devam ettiği iki projenin olduğunu belirten Ülkü, 2024 yılının ilk çeyreğinde de iki yeni projeye başlanacağını belirtti. Açıklamalarında ‘Devam eden projelerimiz İstanbul Finans Merkezi ve Litus İstanbul projeleri, kısa bir süre içerisinde başlamayı planladığımız projelerimiz ise Ömerli ve Balmumcu projeleri’  ifadelerini kullanan Barlas Ülkü Tuzla konut projesinin de geliştirme aşamsında olduğuna dikkat çekti.

Bununla beraber ‘Toplam 138 bin dönüm arsa üzerinde diğer maliki Tecim ile birlikte geliştireceğimiz proje 165 villadan oluşuyor. Arsa dahil tahmini toplam geliştirme maliyetinin 200 milyon dolar olması öngörülen projede, şirketimizin payı yüzde 44 olacak’ diye konuştu. Bunlara ek olarak Ülkü, kısa vadede hayata geçirmeyi planladıkları diğer projenin ise butik olarak nitelendirebilecekleri ve yaklaşık 23 milyon dolar arsa dahil yatırım bedeli olan Balmumcu Projesi olduğunu dile getirdi.