Gündem

19 ilde Letgo ve Facebook üzerinden dolandırıcılık yapan 45 kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından koordine edilen ve 19 ilde eş zamanlı düzenlenen Sibergöz-11 operasyonu kapsamında 45 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonun ayrıntıları Bakan Yerlikaya’nın resmi sosyal medya hesabından paylaşıldı.

Operasyon, Letgo ve Facebook üzerinden “Ürün Satışı ve Araç Kiralama” temalarını kullanarak nitelikli dolandırıcılık suçu işleyenleri hedef aldı. Toplamda 14 şüpheli tutuklandı.

Sibergöz-11 operasyonunda;

  • Mersin, Adana, Diyarbakır ve Antalya illerinde gerçekleştirilen operasyonlarda 5 şüpheli yakalandı.
  • Ödeme ve Bilişim Sistemleri Suçlarıyla Mücadele kapsamında Batman, Afyonkarahisar, İstanbul, Sakarya, Adıyaman ve Çanakkale’de toplam 10 farklı operasyonda 17 şüpheli gözaltına alındı, bunlardan 7’si tutuklandı.
  • Yasa Dışı Bahisle Mücadele kapsamında Diyarbakır, Hatay ve Karabük illerinde 4 farklı operasyon düzenlendi ve 6 şüpheli yakalandı, 3 şahıs tutuklandı.
  • Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında Çanakkale, İstanbul, Tekirdağ, Kütahya, İzmir, Samsun, Konya, Tokat ve Muş illerinde 15 farklı operasyon gerçekleştirildi. Toplamda 17 şüpheli yakalandı ve 4’ü tutuklandı.
  • Yakalanan 7 şüphelinin 0-5 yıl arası kesinleşmiş hapis cezasıyla arandığı tespit edildi.