Gündemİzmir Haberleri

İzmir’de ekmek fiyatıyla ilgili flaş açıklama: 5 TL’ye satılmaya devam edecek!

Ekmek fiyatlarına gelen zammın ardından İzmir’de de Halk Ekmek fiyatıyla ilgili açıklama geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, maliyetlerin artmasına rağmen Halk Ekmek’in 5 TL’ye satılmaya devam edeceğini bildirdi.

İzmir’de Halk Ekmek fiyatı 5 liradan devam edecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Halk Ekmek fiyatının 5 TL olduğunu belirterek, “Ne kadar dayanabileceksek dayanacağız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın İzmir Büyükşehir Belediyesi bu günler için var” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, halka ucuz ve sağlıklı ekmek sunan Grand Plaza Gıda Turizm A.Ş.’ye bağlı Halk Ekmek Fabrikası’nı ziyaret etti. Fabrikanın ekmek üretim aşamalarını inceleyen Başkan Tunç Soyer’e Grand Plaza A.Ş. Genel Müdürü Arda Şekercioğlu eşlik etti.

Artan girdi maliyetlerine karşın İzmir Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek büfelerinde 210 gram beyaz ve kepekli ekmeği 5 TL’den, 450 gramlık tam buğdaylı ve çavdarlı ekmeği 12 TL’den, 450 gramlık glütensiz ekmekleri 20 TL’den, 90 gramlık 5’erli paketli hamburger ekmeğini 20 TL’den, 1000 gramlık karakılçık ekmeğini ise 36 TL’den satışa sunuyor.