Magazin

Diyanet İşleri Başkanlığı Volkan Konak hakkında suç duyurusunda bulundu

Diyanet İşleri Başkanlığı, sanatçı Volkan Konak’ın Diyanet ve Başkan Ali Erbaş’a yönelik sözleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Konak’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Diyanet İşleri Başkanlığı’nı ve Başkan Ali Erbaş’ı hedef alarak kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Konak’ın paylaştığı metnin düşünce ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı, İslam dinini ve inananları aşağıladığı, hakaret içerdiği belirtildi. Açıklamada, Konak’ın sözlerinin halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği, toplumsal kutuplaşmaya neden olduğu, dini duyguları rencide ettiği ve nefret söylemi içerdiği ifade edilerek, cezai takibatın yapılması ve kamu davası açılması talep edildi.

Suç duyurusu metni, Konak’ın ifadelerinin hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlarını oluşturduğunu vurgulayarak, hukuki sürecin başlatılması için başvuruda bulundu.

Volkan Konak ne demişti?

Volkan Konak, Diyanet personelinin, eğlence mekanlarından alınan vergi ile maaş almasını eleştirerek “Maaş ve ödeneklerinize katkı olması için bir kadeh de sizler için içiyorum” demişti. Konak’ın paylaşımında şu ifadeler yer almıştı:

– Atatürk’ün kurduğu diyanetin, koltuğunu işgal eden zat; İnsanlığın hizmetine ücretsiz sunulan dini, maaşla icra etmek, eğlence ve de turizm alanında çalışan ve bu sektörlerin vergisinden maaş almayı içine sindirmek ancak sizin gibi bezirgan saltanatı süren kişilere yakışır.