GündemMuğla Haberleri

Muğla Bodrum’da fırtına: Tekneler battı, dalgaların boyu 3 metreyi aştı!

Ege’de bugün fırtına ve sağanak etkili oldu. Muğla’nın Bodrum ilçesinde şiddetini artıran fırtına nedeniyle dalga boyu 3 metreyi aşarken, birçok balıkçı teknesi battı. Öte yandan balıkçılara denize açılmamaları için uyarı yapıldı.

Meteoroloji’nin uyarılarının ardından Bodrum’da etkisini gösteren fırtına zor anlar yaşattı. Gece boyunca etkili olan fırtınanın hızı 80 kilometreye kadar çıktı. Dalgaların boyu yer yer 3 metreyi aşarken, yetkililer balıkçılara ‘denize açılmayın’ uyarısı yaptı.

Gümbet Koyu’nda demirli bir yelkenli, fırtınanın etkisiyle kıyıya sürüklenip karaya oturdu, hasar aldı. Bitez, Gümbet ve Kumbahçe koylarında demirli 10’dan fazla amatör balıkçı teknesi su aldı. Tekne içerisindeki malzemeler sahile dağılırken, fırtına nedeniyle sahil kenarındaki çöp bidonları dalgalarla yerinden çıkıp denize sürüklendi.

Fırtınanın etkilediği noktalardan Gümüşlük’te de koyda demirli bir yelkenli tonozdan ayrılıp kıyıya sürüklendi, karaya oturdu. Teknenin kurtarılması için çalışma başlatıldı. İlçede bazı işletmelerin tenteleri zarar gördü.

RESTORANIN TERASI UÇTU

Bodrum Marina içerisinde faaliyet gösteren bir restoranın tentesi fırtınayla terasa uçtu, korkuluk camları yerinden çıktı. Bölgede onlarca ağaç devrildi. Devrilen ağaçlar belediye ekipleri tarafından