Gündem

Hastaneler alarm veriyor: Bu belirtiler varsa dikkat! Salgın yayıldı

Hastaneler salgın alarmı veriyor. 2 haftadır hastaneye başvuru yapan kişi sayısı arttı. Hastanelerin ateş, kas-iskelet ağrısı, halsizlik, burun tıkanıklığı, geçmeyen öksürük ve boğaz ağrısı şikâyetleriyle dolup taştığı öğrenildi. Genel Sağlık-İş Sendikası Başkanı Derya Uğur, konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Hastanelerde influenza vakalarının arttığı görüldü. Hastaneler ve aile sağlığı merkezleri yaklaşık iki haftadır ateş, kas-iskelet ağrısı, halsizlik, burun tıkanıklığı, geçmeyen öksürük ve boğaz ağrısı şikâyetiyle başvuranlarla dolup taşıyor. Mevsimsel gribin yanı sıra influenza, COVID-19’un yeni varyantları ve solunum sinsityal virüsüne (RSV) bağlı hastalıkların aynı anda yaşandığına dikkat çeken Genel Sağlık-İş Sendikası Başkanı Derya Uğur, “COVID-19 testi olan PCR’nin bu dönemde yapılması önem arz etmekte. Fakat birçok kamu kurum ve kuruluşlarında bugün PCR testi yapılmamakta” diyor.

‘SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKMEDEN ÖNLEM ALINMALI’

Cumhuriyet’e verdiği demeçte yurttaşlara PCR test yaptırma imkânı sağlanması gerektiğini kaydeden Uğur, “COVID-19’a bağlı olarak yeterince canımızı kaybettik, yeniden can kayıplarımız olmasın. Sağlık Bakanlığı, görmezden geldiği virüs nedeniyle sağlık sisteminin çökmesine neden olmadan önce mutlaka gerekli önlemleri almalı” diye konuştu.