Aydın HaberleriPolitika

CHP’nin Aydın adayı değişir mi?

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayını açıklaması beklenirken bir aday krizinin de Aydın’da yaşanabileceğini Ege Haber Genel Yayın Yönetmeni Mevlüt Dağdeviren gündeme taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 38. Olağan Kurultay öncesi adaylığı açıklanan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun adaylığı hakkında yeni iddialar gündeme geldi. Ege Haber Genel Yayın Yönetmeni Mevlüt Dağdeviren, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu’nun adaylığına ilişkin parti kulislerine yansıyan gelişmeleri köşesine taşıdı.

AYDIN ADAYI DEĞİŞİR Mİ?

CHP’nin 4 Kasım’da gerçekleşen 38. Olağan Kurultay’ı öncesinde partinin o dönemki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yerel seçimlerde yeniden Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Özlem Çerçioğlu’nun adaylığının partideki ‘değişimciler’ tarafından istenmediği, onun yerine Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay’a söz verildiği kulislerde konuşuluyor. Söz konusu iddiaları ‘CHP’nin ikinci aday krizi Aydın’da mı patlayacak?’ başlıklı köşe yazısıyla gündeme getiren Ege Haber Genel Yayın Yönetmeni Mevlüt Dağdeviren, şu ifadelere yer verdi:

“Şimdi Aydın’daki esas kulis iddiasını sizlerle paylaşayım. Derler ki, Çerçioğlu güçlü bir şekilde Kılıçdaroğlu ile hareket ederken, değişimciler istifa eden Fatih Atay’a ‘sakın başka bir partiye geçeyim deme. Bu konuda acele bir karar verme ve kurultayı bekle’ diyerek bazı sözler verdiler. İstifa ettiği günlerde hızlı bir çıkış yapan, ‘kendi siyasi geleceğimle ilgili anketler yaptırıyorum, Efeler halkı ne derse öyle yapacağım’ diye açıklamalar yapan Atay’ın daha sonra derin bir sessizliği bürünmesi, değişimcilerin bu işaretine bağlanıyor. Bu iddiaları öğrenince Çerçioğlu’nun 7 ay önce açıklanan adaylığının CHP’nin yeni yönetimi tarafından henüz resmi olarak ilan edilmemesi başka anlamlar kazanmaya başladı. Aydın CHP’de Başkan Atay’ın örgüt ve seçmen üzerindeki etkisinin kesinlikle gözardı edilmemesi gerektiği konuşuluyor. Yani Atay, ne CHP’nin ne de başka herhangi bir partinin hemen silip atabileceği bir isim değil.”

KAYNAK: EGEHABER