İzmir Haberleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi yılın ilk meclisini tamamladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ocak ayı olağan meclis birleşiminin ilki gerçekleşti. Yılın ilk meclisini CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın yönetti. Yerel seçim hatırlatması yapan Aydın, “İzmir halkı en doğru tercihleri yapacaktır” dedi.

HABER/ Didar DEMİRCİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı ilk meclis birleşimi Kültürpark 4 Nolu Holde gerçekleşti. Meclis Birleşimine CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın başkanlık etti. Aydın, meclis açılış konuşmasında, “Bugün ben de karşınızda ilk kez meclisi yöneteceğim. Hepinizden bu konuda destek istiyorum. Umarım iyi bir meclis olur” dedi.

Bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap ve işlemlerin denetimini yapmak üzere 45 iş günü görev yapacak ve mart ayı sonuna kadar meclise çalışma raporunu sunacak olan Denetim Komisyonu’nun seçimleri yapıldı. Denetim Komisyonu için yapılan oylamada şu isimler belirlendi:

-CHP Sultan İpekli Aksoy

-CHP Mümtaz Rodos

-CHP Mehmet Onur Başar Üçkan

-AK Parti Burçin Kevser Sevil

Toplantı sonunda açıklamalarda bulunan İzBB Başkanvekili Murat Aydın, “Büyükşehir Meclis Grubu olarak son 3 ayımıza girdik. Meclisimiz son ana kadar en iyi şekilde görevini yerine getirmeye çalışacaktır. Dilerim 2024 yılındaki çalışmalarımız da şehrin yararına olur.  2024 yılının mart ayında yapılacak yerel seçimde de İzmir halkı en doğru tercihleri yapacaktır” dedi.

Mecliste AK Parti Karşıyaka Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran, elektrikli scooterların engelli yollarını kapatacak şekilde park edilmesinden şikayet etti. Baran, bu konuda önlem alınması için çağrıda bulundu.