EkonomiGündem

MTV ödeyen araç sahipleri dikkat: Ücretsiz olacak!

Araç sahiplerine yönelik bir açıklama yapıldı. Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemelerinde geçerli olacak bir kampanya duyuruldu. MTV ödeyen araç sahipleri söz konusu kampanya kapsamında ücretsiz işlem yapabilecek. 1 Ocak tarihinde başlayan kampanya 2 Şubat tarihine kadar devam edecek.

Halkbank tarafından MTV kampanyası başlatıldı. MTV ödeyen vatandaşlar için ücretsiz 3 taksit imkanı sunuldu. Bankadan alınan kampanya detaylarına göre, Halkbank İnternet Şubesi ya da gib.gov.tr’den yapılacak 500 TL ve üzeri MTV ödemeleri ücretsiz 3 taksit olarak gerçekleşecek.

Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerinde ücretsiz 3 taksit kampanyası detayları;

Bireysel kredi kartları ile 1 Ocak-2 Şubat 2024 tarihleri arasında Halkbank İnternet Şubesi ya da gib.gov.tr’den yapılacak 500 TL ve üzeri MTV ödemeleri ücretsiz 3 taksit olarak gerçekleşecektir.

Kampanya döneminde peşin ödeme seçeneği sunulmayacaktır.

3 taksit kampanyasını iptal etmek isteyen müşterilerimiz, işlem sonrasında Dialog’u arayarak iptal taleplerini iletebilirler.

Vergi dairelerinde fiziki POS’lardan yapılacak ödemeler kampanyaya dahil değildir.

Kampanyaya ilişkin geriye dönük yararlandırma ve değişiklik yapılmayacaktır.

Paraf kredi kartları, Parafly, Paraf Genç ile sanal ve ek kartlar kampanyaya dahildir.

Ticari kartlar, debit kartlar, HalkCard, ParafPara kullanılarak yapılan alışverişler ile iptal ve iade işlemleri kampanyaya dahil değildir.

Kampanya üst sınırı 500.000 TL’dir, bu tutarın üzerindeki ödemeler kampanyadan yararlanamayacak ve peşin olarak gerçekleşecektir.

Yapılandırılmış MTV cezaları kampanyaya dahil değildir.