Personel Alımı

2023/ 2. Atama: TCDD KPSS İle 424 kişi Devlet Memuru Alımı Hakkında Duyuru Yaptı!

2024 yılıyla yeni atamalar açılmaya başlandı. TCDD merkezi yerleştirme kılavuzu ile memur alımları hakkında bir duyuru yaptı. Bu duyuru da 424 memur yerleşeceğini belirtti. İşte o detaylar…

Geçilen günlerde yayınlanmış olan KPSS 2023/2 tercih kılavuzlarına göre 424 memur alımları hakkında bir duyuru yayımlandı. Söz konusu yerleşmiş olan adayların durumu belli oldu.

TCDD Kurumu 424 kişi devlet memuru alımı gerçekleştirecek

TCDD Kurumu 424 kişi devlet memuru alımında alınması gereken kontenjanları belirledi. Sizler için haber kanalımız bu kontenjanlara ve kaç kişi bu kontenjanlara alınacağı haberine ulaştı ve sizlere sunuyoruz.

İşte açılan kontenjanlar…

Lise mezunu olan kişiler için açılan kontenjanları:

  • 1 kişi Teknisyen,

Ön lisans mezunu olan kişiler için açılan kontenjanları:

  • 241 kişi Memur (hat bakım ve onarımında görev alacak)

Lisans mezunu olan kişiler için açılan kontenjanları:

  • 31 kişi Hareket Memuru,
  • 2 kişi Düz Memur,
  • 1 kişi Puantör,
  • 95 kişi Sürveyan,
  • 11 kişi Tren Teşkil Memuru,
  • 1 kişi Kimyager,
  • 39 kişi Mühendis kadrosu açmıştır.

TCDD tarafından 424 Memur Alımı Hakkında Duyuru!

KPSS 2023 yılında 2. Tercih ile TCDD teşekkülüne yerleşmiş olan adayların dikkatine;

TCDD teşekkülüne yerleşmiş olan adayların güvenlik soruşturmaları ve arşiv araştırmaları yapıldıktan sonrasında atama işlemlerine başlanacak. Güvenlik soruşturmaları ve arşiv araştırmaları sonuçlanmış olan adaylar ise https://www.tcdd.gov.tr/ internet adresi üzerinden duyurular alanında yayınlanacak olup evrak teslimleri konusunda ayrıca duyuru gerçekleşecektir.

Bu duyurur da yer alan metin TCDD işletmeleri genel müdürlüğü kadro ve pozisyonlarına yerleşen adaylar açısından geçerli olan bir duyurudur. TCDD Taşımacılık genel müdürlüklerine alınan adayların https://www.tcddtasimacilik.gov.tr internet adresi üzerinden yayımlanan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

Atanan kişilerin vermesi gereken belgeler ne zaman yayımlanacak?

TCDD yayımlanmış olan duyuru içerisinde 424 kişilik memur alımı açısından teslim edilmesi gereken belgelerin açıklanması beklenmekteydi. TCDD henüz bu belgeleri açıklamamıştır. Ancak duyurularda açıkladıktan sonrasında en kısa süre içerisinde de gerekli bulunan belgeleri de açıklayacaktır.