Genel

İstanbullulara şok zam! Artık 600 TL yerine 708 TL ödeyecekler

2024 senesine girilen günden beri yapılan zamlar insanların yakasını bırakmıyor. Gelen zamlara her gün bir yenisi daha ekleniyor. İstanbul’da emanet otopark ve çekici ücretlerine zam yapıldı. İşte haberin detayları…

İstanbul da bulunanlara şok zam artık 600 Türk lirası değil 708 Türk lirası ödeyecekler. Türkiye’nin en büyük olan metropolüne zamlar ardı ardına kesilmiyor. İBB tarafından gelmiş olan bu duyurular araç sahiplerini üzecekler. Haberin detayları…

İstanbul’da Diğer Semtlerin Yanında Yediemin Otopark Ücretlerine De Zam Geldi

İstanbul da yaşayanlar zam haberi almadan tek bir gün bile geçiremiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Merkezi, İstanbul da bulunan yediemin otopark ve çekici ücretlerine zam yapma kararını aldılar. Yeni ücretler yüzde 18 oranındaki artışın ardından yürürlüğe girdi.

İstanbul’da Yediemin Otopark Ücretlerine Zam Duyurusu

Yeni yıla girilen günlerde peş peşe gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. İstanbul da emanet olan otopark ve çekici fiyatlarına yüzde 18 oranında zam gerçekleşti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yani İBB aynı zamanda Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı içinde kayyumların çekici ve otopark ücretlerinin yüzde 18 oranında artma durumu kararlaştırıldı. Bu kapsam içerisinde çekici ücretlerinin 600 Türk lirasından 708 Türk lirasına, 5 km mesafeye kadar özel taşıma ücretlerinin ile 600 Türk lirasından 708 Türk lirasına, daha uzak mesafe ücretlerinin ile 20 Türk lirasından 23,6 Türk lirasına çıkarılacak. Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi toplantısı İstanbul Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcısı olan Gürkan Akgün başkanlığınca Çırpıcı Sosyal Tesisleri içerisinde gerçekleştirildi.

Yapılan toplantıda Türk Polis Teşkilatının Güçlendirme Vakfının genel müdürlüğü tarafından yediemin otoparklarına çekilerek muhafaza altlarına alınmış olan araçların günlük otopark ve de çekici ücretlerinin yeniden düzenlenme teklifleri değerlendirildi.

Yediemin otopark ve çekici ücretlerine yüzde 18 oranlarında ücretleri arttırıldı. Bu teklif kapsamında ise kayyum otoparkının günlük ücreti motosikletler de ise 30 Türk lirasından 35,4 Türk lirasına, otomobillerde ise 60 Türk lirasından 70,8 Türk lirasında, kamyonet, ATV ve minibüslerde ise 75 Türk lirasından 88,5 Türk lirasına çıkarılacak. Büyük araçlarda ise 115 Türk lirasından 135,7 Türk lirasına çıkarılacak.