Ekonomi

İşçi ve Bağ-Kur emeklilerinin ek zam düzenlemesi torba yasada

İşçi ve Bağ-Kur emeklilerini ilgilendiren ek zam düzenlemesi, Meclis’in 16 Ocak’ta başlayacak yeni çalışma döneminde görüşülecek olan “torba yasa”ya ekleneceği bekleniyor.

Hükümet, yıl sonunda memur emeklilerine yüzde 49.25, işçi ve Bağ-Kur emeklilerine ise yüzde 37.5 zam oranını açıklamıştı. Ancak bu oranlar, birçok kesim tarafından yetersiz bulunarak tepki almıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bu tepkilere yönelik olarak bir çalışma yürütüyor.

Çalışmanın tamamlanmasının ardından oranlar, kabine tarafından görüşülecek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla birlikte değişiklikler, Meclis’e sunulacak olan “torba yasa teklifi”ne eklenecek.

Bu torba yasa teklifi içerisinde işverenlere işçi başına 700 lira asgari ücret desteği de bulunacak. Ayrıca, en düşük aylıklarla ilgili düzenleme yapılması da bekleniyor.

Diğer bir düzenleme ise EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) grupları için “kademeli emeklilik” talebi. Ancak ekonomi yönetiminin şu aşamada bu düzenlemeye sıcak bakmadığı, son kararın ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verileceği belirtiliyor.