Personel Alımı

İlkokul diploması elinde olan koşsun: İŞKUR tam olarak 21 bin işçi almak açısından kolları sıvamış durumda

Türkiye İş Kurumu yani İŞKUR, tarafından yapılmış olan tüm duyurularla, en az ilkokul mezunu olan 21 bin 668 kişi alınacağını bildirdi. İşte haberin detayları…

Türkiye İş Kurumu yani İŞKUR tarafından yayınlanmış olan duyurularla ilgili olarak en az ilkokul mezunu bulunan adaylara yönelik olarak 21 bin 668 beden işçi alımı yapılacağını duyurdu. İlanlara özel sektör firmaları aracılıkları ile başvurular alınacağını belirtti. Bu iş ilanları Nevşehir, Tekirdağ, Ankara, Antalya, İstanbul, Şırnak, Balıkesir, Adana, İzmir, Sakarya ve Manisa gibi pek çok büyük ve küçük şehirlerde geçerli olacak. İşte detaylar…

İŞKUR’dan ilkokul mezunu personel alımları

Başvurular İŞKUR internet sitesi üzerinden online olarak gerçekleştirileceği belirtildi. Adaylar İŞKUR kullanıcı adları ve şifreleri aracılıkları ile giriş gerçekleştirerek açık iş ilanlarından beden işçi kelimeleri aratarak uygun olan ilanlara başvuru yapabilirler.

İŞKUR beden işçi alımı

Beden işçileri, kas gücü yardımlarıyla taşıma, kaldırma, kürekleme istifleme ve kazma gibi pek çok basit işçilik aletlerini kullanarak ücreti karşılığında çalışmakta olan kişilerdir. İşletmelerin genel olan prensiplerini karşılayarak, araç ve gereçlerin etkin olarak kullanıp, iş sağlığı ve güvenliği, çevre koruma düzenlemelerine, verimlilik durumları ve son olarak kalite standartlarına uygun olarak görevlerine yerine getirmelerini beklemektedirler.

Bu yapılmış olan duyurular iş arayanlar açısından büyük fırsatlar sunarken, başvuru yapan adaylardan ilkokuldan mezun olma şartı aranmaktadır. İlgili bulunan adaylar başvuru süreçlerini dikkatli bir şekilde takip etmeli ve kendilerine uygun bulunan ilanlara başvuru da bulunmaları gerekmektedir. Bu şekilde iş arayanların da istihdam edilme şansları arttırılarak iş güç piyasasında hareketlenme ve işçilerin de iş bulmalarına olanak sağlayacaktır.

Başvurular nereden gerçekleşiyor?

İŞKUR internet sitesi üzerinden yani https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=1440 adresinden giriş yapılarak gerçekleşmektedir. İŞKUR’a kayıt olmak oldukça kolay bir işlemdir. Günümüzde lise mezunları bile zor iş bulurlarken ilkokul mezunlarının iş bulması hayal haline gelmişti. İŞKUR tarafından sunulmuş olan bu fırsat ilkokul mezunu olan kişilerin yüzlerini güldürdü ve iş sahibi yaptı.