EkonomiGündem

Hesaplara 7 bin 608 TL yatacak: 11 haneli TC kimlik numaranızla girip bakın!

Devlet tarafından dar gelirli aileler için yapılan maddi yardımlar yakından takip ediliyor. Destek ödemelerinde 2024 yılıyla birlikte değişikliğe gidildi. Birçok destek ödemesi memur maaşıyla birlikte değişti. Buna göre, evde bakım maaşlarına da zam yapıldı. Peki, evde bakım maaşı ne kadar oldu?

Devlet tarafından evinde engelli, bakıma muhtaç, yaşlı kişilere bakanlara ödeme yapılıyor. Bu söz konusu evde bakım maaşı ödemeleri  artırıldı. 5 bin 97 lira olan evde bakım maaşı ocak-temmuz dönemi için 7 bin 608 liraya yükseldi. Bakan Göktaş, ödemelerin artırıldığını belirtti.

ÖDEMELER ARTIRILDI

Bakan Göktaş, “Aylık ortalama 560 bin engelli vatandaşımıza Evde Bakım Yardımı yapıyoruz. Bu yılın ocak-temmuz dönemi için Evde Bakım Yardımı’nı 5 bin 97 liradan 7 bin 608 liraya çıkardık” dedi.

SMS İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı alan hak sahipleri her ay maaş sorgulaması yaparak ödemelerinin yatıp yatmadığını kontrol edebiliyor. Buna göre, evde bakım maaşı sorgulamanın nasıl yapılacağı da araştırma konusu oluyor. Söz konusu maaşı iki yolla sorgulanıyor. Hem SMS hem de e-Devlet üzerinden sorgulama yapılabiliyor. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, telefondan BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak maaş takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

E-DEVLET’TEN EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Maaş bekleyen vatandaşlar tarafından ödemelerle ilgili detaylar merak ediliyor. Haziran ayı ödemeleriyle ilgili araştırmalar da hız kazandı. Evde Bakım aylığı ödemeleri E Devlet üzerinden sorgulanıyor. TC kimlik numarası ve E Devlet şifresi kullanarak giriş yapılan sistemin arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazın ve butona tıklayın. Ardından açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar çıkıyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında tüm detaylara ulaşılabiliyor.