Personel Alımı

Sahil Güvenlik İçin Yeni Yılda Alımlar Yapılacak! Uzman Erbaş Alımıyla İlgili Kılavuz ve Kontenjan Açıklandı

Sahil Güvenliği Komutanlığı tarafından yapılacak alımlar lise mezunları için duyuruldu. Resmi Gazete ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın resmi web sitesinde ilan yayınlandı. İlanda yer alan bilgilere göre Sahil Güvenlik Komutanlığı Karargahı ve Karargah’a bağlı birlik komutanlıkları için alım yapılacak.

Uzman Erbaş alımı için kılavuzda detaylar yer alıyor. Kara ve yüzer birlikleri için yapılacak alımların şartlarına da ilanda yer verildi. En az lise mezunu olan adaylar için 600 kişilik kontenjan açıldı. İş bulma konusunda yaşanılan zorlukların ardından adaylar için sevindirici haber bugün geldi.

Yeni Yılda 600 Uzman Erbaş Alımı Yapılacak

Sahil Güvenlik Komutanlığı yayınladığı ilanda 600 Uzman Erbaş alımı yapılacağını duyurdu. 16 Ocak 2024 tarihinde yayınlanan kılavuz sayesinde adaylar alımlar için sıraya giriyor. Yüzer ve kara birliklerine yapılacak alımlar için ayrıntılı bilgiler kılavuzda yer alıyor. 200 topçu, 30 kurbağa adam, 60 muhafız, 90 motorcu, 80 serdümen, 80 telsizci, 60 ikmal (aşçı) toplam da 600 kişi alım yapılacak.

Her bir branş için ayrı şartlar bulunmaktadır. Kontenjan sayılarına göre birliklere alım yapılmadan önce bazı testler ve mülakatlar bulunuyor. Başarılı olan adaylar kısa süre içinde görevleri için hazırlanmaya başlayacak. Başvurular Ocak ayı içinde tamamlanacak. Başvuru yapmak isteyen adayların sunulan niteliklere uygun olması durumunda Sahil Güvenlik Komutanlığı sitesi üzerinden iş başvurunda bulunabileceği duyuruldu. Başvuru tarihleri 22 0cak ile 1 Şubat arasındadır.

Uzman Erbaş Alımı İçin Şartlar Neler?

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılacak Uzman Erbaş başvuruları için aranan genel nitelikler;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Askeri Öğrencilik ile ilişiğin kesilmiş olması,
  • Suç hükümlülüğünün bulunmaması,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç almak,
  • Başvuru yapılan branş için gerekli yeterliliğe sahip olmak.

Belirtilen şartlara uyan adayların en az lise mezunu olması gerekiyor. Ocak 2024 tarihi itibariyle 27 yaşını bitirmiş olmak sunulan diğer şartlardan biridir. Adayların aynı zamanda askerliklerini yükümlü erbaş/er ya da sözleşmeli erbaş/er olarak yapmış olması ya da yapıyor olması gerekmektedir.