EkonomiGündem

Son dakika: Emekliye ek zam ve en düşük emekli maaşı belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Son dakika… Milyonlarca emeklinin gözü ek zamdaydı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli zammıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zammı yüzde 42,6’ya yükseldi. En düşük emekli maaşı da belli oldu.

En düşük emekli maaşı 10 bin TL’ye çıktı. Öte yandan SSK ve Bağ-Kur emeklisinin ek zammı ise yüzde 5 olarak duyuruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm emeklilerin temmuz ayında maaş zam oranının eşitleneceğini bildirdi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 10 BİN TL OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”İnsanımızın refah düzeyini yükselmek için çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü tutmaya devam edeceğiz. Geçen yılın son aylarındaki yaptığımız hesaplarla 16 milyon emekliye 5’er bin lira ödeme gerçekleştirdik. Çalışan emekliler de ödemelerini aldı. Emeklilerimizi darda bırakmıyoruz, emeklillerimizin arasındaki artışı yakınlaştıracak adım artıyoruz. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimiz için ilave yüzde 5 artış yapacağımızın müjdesini vermek istiyorum. Temmuz ayında emeklilerimizin hepsi aynı oranlarda maaş artışına kavuşacaklardır. Uygulamaya aldığımız emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz.” dedi.