Gündem

Seçmen listeleri için son gün! Bugün askıdan indirilecek

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 4 Ocak’ta muhtarlık bölgelerine asılan seçmen listeleri, bugün itibarıyla askıdan indirilecek, bu da listelere yapılan itiraz sürecinin tamamlanmış olacağı anlamına geliyor. YSK Başkanı Ahmet Yener, seçim hazırlıkları ve güvenliğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

YSK tarafından 1 Aralık 2023’te Resmi Gazete’de yayımlanan seçim takvimine göre, 2 Ocak’ta muhtarlık bölgesi askı listelerinin dökümüne başlanmış ve listeler 4 Ocak’tan itibaren askıya çıkarılmıştı. Bu tarih aynı zamanda listelere itiraz sürecinin de başlangıcı olmuştu.

İtirazlar 20 Ocak’a kadar değerlendirilecek

Seçim takvimi çerçevesinde, bugün itibarıyla seçmen listeleri askıdan indirilecek ve itiraz süreci tamamlanacak. YSK, listelere yapılan itirazları 20 Ocak Cumartesi gününe kadar değerlendirecek.

Ayrıca, bina bazında seçmen kayıtlarının YSK ve e-Devlet Kapısı üzerinden sorgulanması işlemi de bugün sona erecek.

Seyyar sandık başvuruları da YSK’nin takvimine göre bugün sona erecek. Hastalığı veya engeli nedeniyle yatağa bağımlı olan seçmenler, seyyar sandıklarda oy kullanabilmek için ilgili talep formunu doldurarak muhtarlığa başvuruda bulunabilecekler.