Eğitim

ÖSYM 2024’ün ilk sınavı e-YDS’yi yarın gerçekleştirecek

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 yılının ilk sınavı olan Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS)’yi yarın düzenleyecek.

Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana’da toplamda 47 salonda gerçekleşecek olan sınav, 5 bin 83 adayın katılımıyla gerçekleşecek. Sınav, saat 13.45’te başlayacak ve adaylara 80 soruyu cevaplamak için toplamda 180 dakika süre verilecek. Sınav, İngilizce dilinde yapılacak.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2024 sınav takviminde toplamda 12 e-YDS’nin yer aldığını belirterek, dijitalleşme çalışmalarının sınavlara entegrasyonu kapsamında farklı sınavların elektronik ortama entegre edileceğini ifade etti.

Ersoy, 2023 yılında 60 bine yakın adayın bu elektronik sınavlara katıldığını söyledi. Elektronik sınavların, kağıt tabanlı sınavlara göre bir avantajı olarak hızlı sonuç alma imkanını sağladığını vurgulayan Ersoy, e-YDS sonuçlarının aynı gün içinde açıklanması sayesinde adaylara aldıkları puanı hızlı bir şekilde değerlendirme ve kullanma olanağı sunduklarını belirtti.