Personel Alımı

55 puan ile memur olunabilecek! İlan yayınlandı, şartlar belirlendi…

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak ülkede yaşayan birçok vatandaşın hayalleri arasında yer alır. Özel sektörde çalışmanın güvencesi olmaması ve ekonomik sıkıntıların giderek büyümesi gibi endişeler özellikle özel sektörde çalışanları etkiliyor.

Devlete bağlı kamu kurumlarında memur olarak çalışmak isteyen vatandaşlar paylaşılan ilanları yakından takip ediyor. Güzel haberlerden biri de Adıyaman’dan geldi. İnlice Belediye Başkanlığı bünyesine alınacak personeller hakkında kılavuz yayınlandı.

Kamu Kurumları İçin Personel Alımları

Devlete bağlı kurumlarda çalışmak için KPSS şartı bulunması birçok kişiyi hayal kırıklığına uğratabilir. Ancak İnlice Belediyesi tarafından yapılacak personel alımı için sunulan KPSS puanı oldukça düşük. Adıyaman’da bulunan İnlice Belediyesi bünyesine personel alımları yapılacak. İnlice Belediye Başkanlığı bünyesinde yapılacak personel alımları sayesinde istihdam gerçekleştirilecek.

Boş kadroları doldurmak amacıyla yapılacak personel alımları için KPSS taban puanı 55 olarak belirlenmiştir. Evlendirme memuru, tekniker ve V.H.K.İ kadrolarına alım yapılacak. Adıyaman dışında personel alımı yapacak illerden biri de Ardahan’dır. Ardahan İl Özel İdaresi tarafından yapılacak personel alımları için KPSS şartı bulunuyor. Ancak taban puan 70 olarak açıklanmıştır. Sözleşmeli personel alımı yapacak Ardahan İl Özel İdaresi için Maden Mühendisi ve Makine Mühendisi kadroları açılmıştır.

Başvuru Genel Şartları Nelerdir?

Kadroların birbirinden farklı olması nedeniyle aranan koşullar farklılık gösterir. Ancak başvuruda bulunabilmek için;

  • Türk vatandaşı olmak.
  • Herhangi bir suç geçmişine sahip olmamak.
  • Görevini yerine getirebilmesine engel olabilecek herhangi bir akılsal ya da bedensel engelin bulunmaması.
  • Kamu haklarından mahrum olmamak.
  • Erkek adaylar için askerlikle herhangi bir ilginin bulunmaması gerekir.
  • Personel alımı yapılacak kadrolar için sunulan diğer şartlara sahip olmak.

İnlice Belediye Başkanlığı tarafından yapılacak alımlar için başvurular 05.02.2024 – 07.02.2024 tarihleri arasında mesai saatleri bitimine kadar devam edecek. Belirtilen tarihlere dikkat edilmesi gerekiyor. Ardahan İl Özel İdare bünyesine alınacak sözleşmeli personeller için başvuru tarihleri ise 29.01.2024-02.02.2024 olarak belirtilmiştir. Başvuruların kabul edilmesinin ardından, adaylar sözlü mülakatlara davet edilecek. Tüm süreç tamamlandıktan sonra devlet memuru olarak iş hayatına başlanabilecek.