EkonomiGündem

MTV ödeyen tüm araç sahipleri dikkat: Ücretsiz olacak!

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemesinin ilk taksiti 31 Ocak tarihinde sona erecek. MTV ödeyecek olan milyonlarca araç sahibi vatandaşa özel bir açıklama geldi. MTV ödemesinde geçerli bir kampanya açıklandı. Kampanyaya katılım sağlamak isteyenler için 5 Şubat’a kadar süre verildi. 5 Şubat’a kadar ücretsiz yapılacak.

ÜCRETSİZ OLACAK

Ziraat Bankası’ndan MTV kampanyası duyurusu yapıldı. MTV kampanyası kapsamı kapsamında, ücretsiz işlem yapılacak. Alınan kampanya bilgisine göre, 5 Şubat’a kadar Ziraat Mobil, İnternet Şubesi, ATM’ler, www.gib.gov.tr (https://ivd.gib.gov.tr, https://intvrg.gib.gov.tr) kanalları üzerinden Bankkart ve Bankkart Başak kartının kredi kartı özelliği ile yapılacak taksitli MTV ödemelerdeki işlemler ücretsiz 4 taksite bölünecektir.

MTV KAMPANYASI;

Ziraat Bankası Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) kampanyası hakkında şu ifadeleri kullandı;

Kampanya 1 Ocak – 5 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılacak işlemler için geçerli olacaktır. Bu tarihler arasında Ziraat Mobil, İnternet Şubemiz, ATM’lerimiz, www.gib.gov.tr (https://ivd.gib.gov.tr, https://intvrg.gib.gov.tr) kanalları üzerinden Bankkart ve Bankkart Başak kartınızın kredi kartı özelliği ile yapacağınız taksitli MTV ödemelerinizde işlemler 4 taksite bölünecektir.

Asıl kartlar, bu kartlara bağlı ek kartlar ve sanal kartlar ile yapılan Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeleri kampanya kapsamına dahil edilecektir.

Bankkart’ın banka kartı özelliği, Bankkart Ücretsiz ve Bankkart Business ürünleri ile yapılan ödemeler kampanya kapsamına dahil edilmeyecektir.

Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne ilişkin detaylı bilgiye https://www.gib.gov.tr/gibmevzuat adresinden ulaşabilirsiniz.