Personel Alımı

Personel alımları için başvurular bugün başladı! Kamuya 1337 memur, asker ve personel alımı yapılacak

Yeni yılın gelmesinin ardından devlet kurumlarına birçok alanda alımlar yapılmaya başlandı. Her gün yeni bir duyuru ile gündeme gelen kurumlara 1337 personel alımı yapılacak. Alımlar hakkında yapılan duyurulardan sonra bugün başvurular açıldı.

22 Ocak 2024 tarihinde başlayan başvurula için detaylar kılavuzda yayınlanmıştı. Memur, asker ve personel alımları için kontenjanlar bulunuyor. Farklı kurumlara alım yapılacağı için koşullar değişiklik gösteriyor.

Hangi Kurumlara Alımlar Olacak?

Kamuda yeni ilanlar paylaşıldı, bugün başlayan başvurular yoğun ilgi görüyor. Kamu kurumları, üniversiteler, belediyeler ve bakanlıklar bünyesine yapılacak alımlar toplamda 1337 kişiye yeni bir iş kapısı açıyor. Sözleşmeli memur ve personel alımları hakkında detaylar geldi. Geçen günlerde yayınlanan kamu ilanlarında yer alan tarihe göre başvurular bugün başlatıldı. Kamuya yapılacak alımlar, farklı alanlarda olacak. Bazıları için KPSS zorunlu koşulmuş olsa da bazı ilanlarda KPSS şartı bulunmuyor.

Duyuruları daha önceden yapılan personel alımları sayesinde yüzlerce kişiye iş verilecek. İçinde bulunulan dönemde iş arayışları oldukça sancılı dönemler haline geldi. İşsiz her geçen gün daha yüksek sayılara sahip olurken, kamu kurumlarından güzel haberler geliyor. Alım yapılacak kurumlar;

  • Muğla Büyükşehir Belediyesi
  • Ticaret Bakanlığı
  • Düzce Üniversitesi
  • Kültür ve Turizm Bakanlığı
  • Sahil Güvenlik Komutanlığı

Alım Koşulları Neler?

Kurumlara alınacak personeller için sunulan koşullar farklılık gösteriyor. Birden fazla kurum olması nedeniyle işe alım şartları da detaylı bir şekilde kılavuzlarda yer alıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi için yapılacak memur alımlarında KPSS puan şartı bulunuyor. 20 düz memur alımı ve 10 tahsildar alımı için kadrolar açıldı. Ticaret Bakanlığı memur alımları için 602 kişilik bir kontenjan bulunuyor. Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlükleri için 499 sözleşmeli Gümrük Muhafaza Memuru ve 103 adet sözleşmeli Muayene Memuru kadrosu açıldı.

Düzce Üniversitesi için yapılacak alımlar 4/B kapsamında mülakatsız olarak gerçekleşecek. 69 sözleşmeli personel kadrosu açılarak; lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylar için başvurular başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı alımlarında ise 36 sözleşmeli personel kontenjanı bulunuyor. KPSS şartı bulunan alımlarda P3 puan türünde en az 70 almak gerekiyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı ise 600 Uzman Erbaş alımı yapacak.