İzmir Haberleri

25 ayrı suçtan aranan firari şahıs evinde kazdığı tünelde yakalandı

İzmir’de, 25 suçtan kaydı bulunan ve hakkında kesinleşmiş 18 yıl 10 ay hapis cezası bulunan G.D., Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri tarafından saklandığı adreste operasyonla yakalandı. Polisin teknik ve fiziki takibi sonucunda evde bulunamayan G.D., yapılan detaylı aramada yatak odasında gizlenmiş bir tünel ile kömürlüğe ulaşıldı.

Polis ekipleri, tünelin kömürlüğe çıkıp, kömürlük kapısında Pitbul cinsi bir köpeği fark ederek, veteriner yardımıyla köpeği etkisiz hale getirdi. Ardından kömürlükten içeri giren ekipler, G.D.’yi saklanırken yakaladı. Şüphelinin kömürlük kısmını silah üretimi atölyesine dönüştürdüğü ortaya çıktı.

Kömürlüğü silah atölyesine çevirmiş

Evde ve kömürlükte yapılan aramada, 9 ruhsatsız tabanca, 10 farklı boyutlarda ruhsatsız tabanca sürgü kapağı, 74 farklı çaplarda tabanca fişeği, silah yapımında kullanılan malzemeler, 844 yeşil reçeteye tabi sentetik ecza hap, 140 gram metamfetamin, hassas terazi ve 11 bin TL ele geçirildi.

Operasyon sonrasında gözaltına alınan G.D., emniyete götürülerek kasten yaralama, gasp, motosiklet hırsızlığı, uyuşturucu kullanma, ateşli silah bulundurma ve açıktan hırsızlık gibi 25 dosyadan suç kaydı bulunan şahsın, emniyetteki işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildiği öğrenildi.

Ayrıca, G.D.’nin polis geldiğinde tünelde saklandığı ve polis ekiplerinin kömürlüğe girmesi durumunda eve çıkarak gizlendiği bilgisi de ortaya çıktı.