Gündem

Çocuk istismarcılarına yönelik ‘Sibergöz-16’ operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın sosyal medya üzerinden duyurduğu, “SİBERGÖZ-16” Operasyonu kapsamında, 20 ilde Çevrim İçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele amacıyla gerçekleştirilen operasyonda 35 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda, Ankara Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyonlar, Ankara merkezli olarak Adana, Ağrı, Aydın, Bolu, Bursa, Çorum, Denizli, İstanbul, Kayseri, Kırıkkale, Konya, Malatya, Muğla, Sakarya, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Yalova illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Sosyal medya üzerinden pazarlık

Sosyal medya uygulamaları üzerinden oluşturulan gruplarda, çocukların müstehcen görüntülerinin para karşılığında satışa sunulduğu, çeşitli ödeme kanalları ile ödemelerin yapıldığı ve sosyal medya platformlarında çocuk istismarı içeriklerinin paylaşıldığı tespit edildi.

Operasyonlar neticesinde, çok sayıda dijital materyale el konuldu. Bu çerçevede, çocuk istismarıyla mücadele kapsamında önemli bir adım olan operasyonun detayları, İçişleri Bakanlığı tarafından paylaşıldı.