Muğla Haberleri

Muğla Fethiye’de eşini öldüren kocaya indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, eşi Sevim Çet’i (35) bıçaklayarak öldürüp, ormana gömen Özgür Çet (44), indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, geçen yıl 22 Ağustos’ta Fethiye’de meydana geldi. Özgür Çet, polis merkezine giderek, eşi Sevim Çet’in kayıp olduğunu bildirdi. Polis ekipleri, yaptığı araştırmada Sevim Çet’e ait bir ize rastlayamadı.

23 Ekim’de Fethiye’nin Bozyer Mahallesi Çırpı mevkisindeki ormanda vatandaşlar, bir ceset buldu. Jandarma ve savcının incelemesinin ardından ceset, Muğla Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Adli Tıp Kurumu’nda yapılan incelemede, cesedin bıçaklanarak öldürülen bir kadına ait olduğu belirlendi. Kayıp başvurusunda bulunan Özgür Çet ve 2 çocuğundan alınan kan ve doku örnekleriyle yapılan DNA testi sonucu cesedin Sevim Çet’e ait olduğu tespit edildi.

1 gün sonra kayıp başvurusu yapmış

Polis ekipleri, geçmişe dönük iletişim kayıtları ve Plaka Tanıma Sistemi (PTS) çalışmalarında Özgür Çet’in eşinin cesedinin bulunduğu Çırpı mevkisinde olduğunu ve bir gün sonra kayıp başvurusunda bulunduğunu tespit etti.

Bunun üzerine Özgür Çet gözaltına alındı. Özgür Çet, poliste 9 saat süren sorgusunda suçunu itiraf etti.

Özgür Çet, ifadesinde, eşi Sevim Çet’i kendileriyle ilgilenmeyip, TikTok uygulaması üzerinden video çektiğini, lüks hayat düşkünü olduğunu ve bu nedenle kavga ettiklerini söyledi.

Tutuklanarak cezaevine gönderildi

Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında, Özgür Çet’e eşini kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, cezada herhangi bir indirim uygulamadı.

Duruşmayı izleyen Sevim Çet’in ailesi ve yakınları, kararı alkışlayarak karşıladı.

Sevim Çet’in annesi Emine Kaçar, “Kızımın kanı yerde kalmadı. Kız çocuğumu öldürdü, inşallah kendisi de cezaevinde çürür” dedi.

Dava sonrası açıklama yapan ailenin avukatı ve baro temsilcisi Hayal Özenç, “Mütalaa bu yöndeydi, biz de katılmıştık. Sanık yine Sevim’in namusunu sorgulayan bir savunma yaptı. Ama mahkeme bunlara dikkate almayarak gereken cezayı verdi. Kadınlar öldürülmesin, bir kişi daha eksilmeyelim” dedi.