Personel Alımı

Ocak ayında alım: İŞKUR’dan 64 bin işçi alımı ilkokul mezunu alacak, KPSS şartsız alım gerçekleşecek

İŞKUR firması, en az ilkokul mezunu olan adaylarına yönelik olarak 64.859 kişi personel, işçi ve memur alımları açısından kadro ve kontenjanları açıkladı. İŞKUR işi detayları…

İŞKUR alımlar kapsamında Türkiye’de farklı iller içerisinde görevlendirilecek olan adaylardan KPSS puanı aranmıyor. İlgili olan ilanlara başvuru yapmak isteyenlere adaylar, Türkiye İş Kurumunda resmi internet sayfasında detaylı bilgiyi ulaşır.

İŞKUR’dan alım duyurusu

Ocak ayı başvurusu bitmeden öncesinde İŞKUR’a başvuru yapın. İŞKUR ilkokul mezunu olan 64 bin işçi alımı yapıldı. KPSS şartsız olmak üzere alımlar yapılacak.

Türkiye İş Kurumu, personel alımlarına hızlı bir şekilde devam ediyor. Türkiye genelinde özel ve kam sektörü içerisinde görevlendirmek üzere toplamda 64.859 memur, personel ve işçi istihdamı yapılıyor. Bu yapılan alımlar içerisinde en az ilkokul mezunu adaylar açısından KPSS puanı aranmadan başvuruda bulunma şansı sunuluyor. İlanlara yapılan başvurular, Türkiye de farklı illerde açılan kadrolar üzerine yapılacak. Adaylar alım ile ilgili olan kadro sayısı ve kontenjanlarını öğrenmek açısından Türkiye İş Kurumun da resmi internet sayfalarını ziyaret edebilirler.

İŞKUR Kamu personeli alımında genel başvuru şartları nelerdir?

64.859 kişi İŞKUR kadrosu ile alım şartları içerisinde: 657 DMK şartlarını taşıması gereklidir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalıdır. KPSS puan şartı ise alımlarda aranmamaktadır.

KPSS puanı hem şartlı hem de şartsız olarak personel alımı yapılacak

Kamu ve özel kurumlar tarafınca İŞKUR üzerinden gerçekleşen haberlerde personel alımlarının bazılarında KPSS puan şartı yer alırken bazılarında ise KPSS puan şartı aranmadığı görülüyor.

Enflasyonun artmasıyla beraber vatandaşlara tek maaş ya da emekli maaşı yeterli gelmiyor. Bu sebeple İŞKUR vatandaşlara istihdam sağlayacak alan oluşturdu. Asgari ücretinde artmasıyla beraber bu istihdam sayesinde çoğu vatandaş nefes alabilecek.