Denizli Haberleri

Denizli’de ponzi şemasıyla 800 kişiyi 38 milyon euro dolandırdılar

Denizli’de, Dubai merkezli ünlü bir finans şirketinin temsilcisi olduklarını iddia eden 3 kişi hakkında, yaklaşık 38 milyon euro değerinde dolandırıcılık yapıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu. Ponzi sistemi benzeri bir yapı ile ikinci bir “Seçil Erzan vakası” yaşandığı öne sürülüyor.

Türkiye gündeminde büyük yankı uyandıran Seçil Erzan vakasına benzer bir olayın Denizli’de yaşandığı iddia edildi. Bu olayda, “dijital finans” alanında hizmet verdiği söylenen bir şirket, Ertuğrul S. (39) tarafından kuruldu. Ertuğrul S., başlangıçta aile üyelerine ve yakınlarına yatırım fırsatları sunarken, Dubai merkezli ünlü bir finans şirketinin Denizli temsilcisi olduklarını iddia ederek, yatırım yapacaklara yüksek kar vaat etti.

Ertuğrul S. ve iki arkadaşının sosyal medyada lüks yaşamlarını paylaşmaları da dikkat çekti.

Yatırımcılara yüzde 15 kar vaadi ve seyyanen ödeme sözü

Şüpheliler, yatırımcılarından yaklaşık 780 kişiyi, aynı yöntemle 20 ila 300 bin euro arasında değişen miktarlarda para topladılar. Çoğunluğu gurbetçi olan yatırımcılara, yatırdıkları paranın üzerine aylık yüzde 15 kar ve yıllık olarak ana paranın 5 katı kar payı vaat edildi. Ayrıca, her yeni yatırımcı getirene yüzde 10 ödeme sözü verildi. Ancak şüpheliler, yaklaşık 38 milyon euro değerindeki vurgunu gerçekleştirdikten sonra kar paylarını ödemediler ve mağdur olan yatırımcılar adli makamlara başvurdu.

Şüpheliler serbest bırakıldı

Mağdurlar, Ertuğrul S. (39), Hicabi P. (29) ve Tolga D. (26) hakkında suç duyurusunda bulundular. Ancak şüpheliler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.

Avukat Gizem Üğür, Ponzi sistemine dayalı bu olayın ikinci bir Seçil Erzan vakası olduğunu söyledi ve mağdur olan kişilerin acilen yetkililere başvurmasını tavsiye etti. Şu an itibarıyla, soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından devam ediyor. Yaklaşık 750-800 yatırımcının bulunduğu ve toplamda 37-38 milyon euro değerinde yatırım yapıldığı tahmin ediliyor.