Kültür Sanat

6’ncı Yörük Çalıştayı Antalya’da başladı

Muratpaşa Belediyesi, bu yıl 6’ncı kez düzenlediği Yörük Çalıştayı başladı. Çalıştayda Yörüklerin yaşam tarzı ve yemek kültürü ele alınacak.

Muratpaşa Belediyesi, bu yıl ‘yemek kültürü’ temasıyla düzenleyeceği 6. Yörük Çalıştayı için 27-28 Ocak tarihlerini belirledi. Çalıştay, Yörüklerin konar-göçer yaşam tarzı ve kendine özgü mutfak araç gereçleriyle ortaya koydukları lezzetleri, gastronomik ve sosyolojik açılardan ele alacak.
Çalıştay, Yörüklerin konar-göçer yaşam tarzı ve kendine özgü mutfak araç gereçleriyle ortaya koydukları lezzetleri, gastronomik ve sosyolojik açılardan ele alacak. Dövme buğday ve keçi etiyle yapılan keşkek, ayran ve tereyağı üretimi için kullanılan tuluk gibi Yörük kültürüne ait mutfak gereçleri, çalıştayda mercek altına alınacak. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, çalıştayın davetlileri arasında yer alacak.
Çalıştayın ilk günü Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nden Doç. Dr. Meral Yılmaz, Gaziantep Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ali Özkan, Akdeniz Üniversitesi’nden Doç. Dr. Esra Şahin ve Yozgat Bozok Üniversitesi’nden Alparslan Mustafa Tuncer’in konuşmacı olarak katılacağı bir panelle başlayacak. Yemek uzmanı ve yazar Sahrap Soysal’ın Yörük yemekleri üzerine mutfak atölyesiyle devam edecek olan çalıştayın ilk günü, Uğur Önür konseriyle sona erecek.
Çalıştayın ikinci günü, Türkiye’nin dört bir yanından gelen Yörük derneklerinin, Yörük beyleri ve hatunlarının serbest kürsü konuşmalarıyla saat 10.00’da başlayacak. Çalıştay, Sarıkeçili Yörüklerini anlatan ve yönetmenliğini Eren Danışman Boz’un yaptığı ‘Turna Misali’ filminin gösterimiyle sona erecek.