Personel Alımı

27 bin personel alımı gündemde: Sağlık bakanlığından müjdeli haber 2024 de alım yapılacak

Yeni yıl içerisine, pek çok kurumdan personel alım duyurusu geldi. Bu kurumlar arasında Sağlık Bakanlığı da yer aldı. Sağlık bakanlığı personel alımları 2024 Ocak ayı içerisinde gerçekleşecek. İşte detaylar…

Resmi gazete içerisinde yayımlanan karara göre 2024 senesinde 27 bin sağlık personeli alınacak. Sağlık Bakanlığı tarafından sayı açıklandıktan sonrasında kadro yerleşimleri de belli oldu. Sağlık Bakanlığı bünyesinde yer alan hastane, aile sağlığı merkezleri ve tıp merkezleri olmak üzere pek çok sağlık kuruluşuna personel alımı gerçekleştirilecek.

Sağlık personel alımı resmi gazete de yayınlandı

Cumhurbaşkanımız olan Recep Tayyip Erdoğan’ın da imzası ile resmi gazete üzerinde yer alan karara göre eleman alımlarında güçlük olan yerlerde ve hizmet alanları içerisinde sağlık hizmetlerinin verimli ve etkili olarak yürütülmesi açısından 2024 senesinde uygulanmak için istihdam sağlanacak sözleşmeli sağlık personel sayısı 27 bin olarak tespit edildi.

Sağlık personeli alımlarında kadro ve branş dağılımları nasıldır?

Sağlık personeli alımları 1 Ocak tarihinden itibaren geçerli olmak üzere kadro ve branş dağılımları da belli oldu. Kadro branşlar arasında,

  • Uzman doktor 23.464 kişi
  • Doktor 3.498 kişi
  • Diyetisyen 1 kişi
  • Sağlık memuru 25 kişi
  • Hemşire 2 kişi
  • Sağlık teknikeri 1 kişi yer alıyor.

Sağlık Bakanlığı başvuruları ne zaman gerçekleşecek?

Sağlık Bakanlığında personel alımlarına dair herhangi bir net tarih bilgisi verilmedi. Bu kapsam içerisinde açıklama yapılır yapılmaz bilgilendirme gerçekleştireceğiz.

Sağlık Bakanlığından 27 bin personel alımlarında başvuru şartları nasıldır?

Başvurularda ilk olarak KPSS puan şartı aranacaktır. Aynı zamanda mezun olmak ve branşlarla alakalı bilgiye sahip olunması gerekmektedir. Ancak açıklanmış olan branşlarda hangi şartların olacağı ayrı ayrı olmak kaydıyla belirli olmadı. Detaylar ile ilgili olarak Fahrettin Koca’dan açıklama bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı en son atamalarını seçim öncesinde gerçekleşti. Şimdilerde yeni yılın girmesiyle beraber ve önümüzde belediye seçimleri de yer aldığından dolayı atama yapılması bu durumda ön plandaydı. Sonunda müjdeli haber geldi. Seçim öncesinde atamalar yapılacak.