Denizli Haberleri

Mesai arkadaşlarının evlerini izin alıp soyan kadın serbest bırakıldı

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, bir tekstil fabrikasında çalışan S.A. (42) adlı kadın, iş arkadaşlarının ev anahtarlarını kopyalayarak evlerinden toplam değeri 1 milyon 200 bin lira olan ziynet eşyalarını çaldı. Ancak, bu olayın ardından S.A. cezaevine girmedi.

Pamukkale ilçesindeki bir tekstil fabrikasında çalışan S.A., kendilerinden habersiz olarak ev arkadaşlarının ev anahtarlarını kopyaladı. Daha sonra bu anahtarlarla iş arkadaşlarının evlerine girerek toplamda 1 milyon 200 bin lira değerinde ziynet eşyası çaldı.

İl Jandarma Komutanlığı’nın Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), bu olayın ardından harekete geçti ve çalınan ziynet eşyalarının bulunması için çalışma başlattı. Güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, her iki evde de aynı şüpheli kadının görüldüğünü tespit etti. Yapılan derinlemesine araştırmalar sonucunda, şüphelinin ihbarda bulunan kişilerin çalıştığı tekstil fabrikasındaki mesai arkadaşı S.A. olduğu belirlendi.

JASAT’tan ‘altın günü’ operasyonu

JASAT ve Pamukkale Jandarma Komutanlığı’nın düzenlediği “Altın Günü” operasyonu ile S.A., evinde yakalandı. Adreste yapılan aramada çalınan ziynet eşyaları bulunarak sahiplerine iade edildi.

S.A., ifadesinde, iş arkadaşlarıyla sohbet sırasında onların ziynet eşyalarını evlerinde tuttuklarını öğrendiğini ve güven kazanmak amacıyla kendi ziynet eşyalarını gösterdiğini belirtti. Daha sonra, iş arkadaşlarının evlerinin yerlerini öğrendiği anahtarın kopyasını çıkardığını ve iş arkadaşlarının çalışırken izin alarak evlerini soyduğunu itiraf etti.

Jandarma tarafından yapılan işlemlerin ardından S.A., adliyeye sevk edildi ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.