Personel Alımı

2024 Sözleşmeli Er alımları hakkında detaylar geldi! MSB Kara Kuvvetleri Komutanlığı alımları ve başvuru tarihleri

Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı için alımlar yapacak. Sözleşmeli er alımları yapılarak, MSB bünyesinde görevlendirilecek adaylar detayları merak ediyor. Sözleşme er alımları için detaylar açıklandı. 2024/1 dönemi sözleşmeli er başvuruları başladı.

MSB bünyesinde açılan ilana bakıldığı zaman koşullar ve tarihler görülüyor. Sözleşme er alımlarında geçerli olan koşullara uyan adaylar geç olmadan başvurularını tamamlayabilir. Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde yapılacak alımlar için kontenjan ve şartlar gibi detaylar aşağıda.

Milli Savunma Bakanlığı Sözleşmeli Er Alım Detayları

Milli Savunma Bakanlığı yapacağı alımlar sayesinde sözleşmeli erleri Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevlendirecek. Jandarma Genel Komutanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde görevlendirilecek rütbesiz erler sözleşmeli er olarak geçecek. Belli bir ücret karşılığında görev yapacak sözleşmeli erler için başvuru detayları yayınlandı. Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde yapılacak alımların detayları yayınlandıktan sonra başvurular açıldı.

Sözleşmeli er alımları için paylaşılan koşullar genel olarak şunlar;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak.
  • En az ilköğretim ya da yurt dışındaki dengi okullardan mezun olmak.
  • Askeri okullardan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden herhangi bir sebeple ilişiğinin kesilmiş olmaması.
  • Askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış olanlar, müracaatın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olmak.
  • Askerlik hizmetine başlamamış ya da askerlik hizmetini tamamlamamış olan adaylar için nüfus kaydına göre 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle 20 yaşından gün almış ya da 25 yaşını bitirmemiş olmak.
  • Trük Silahlı Kuvvetlerinde geçmişte uzman jandarma, subay, astsubay, uzman erbaş, er ya da sözleşmeli erbaş olarak istihdam edilmemiş olunması.

Sözleşmeli Er Alımları İçin Başvurular Nasıl Yapılacak?

Bakanlık bünyesinde yapılacak allımlar için başvuruları internet üzerinden yapmak mümkün. Adaylar e-Devlet üzerinden başvurularını tamamlayabilir. Başvurularını e-Devlet üzerinden yapacak adayların bilgilerim kısmında yer alan eğitim, askerlik ve iletişim gibi bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurması gerekiyor. Sözleşmeli er başvurularından sonra tercihler öncelik sırasına göre belirlenecek.